Vedtægter og Husorden

Vedtægter

Ejerforeningen

Frederiksberg Allè 45 - Henrik Ibsens Vej 1


§ 1 Foreningen navn er ”Ejerforeningen Frederiksberg Allé 45 / Henrik Ibsens Vej 1”.

§ 2 Foreningens hjemsted er Frederiksberg Kommune.

§ 3 Foreningens formål er at administrere ejendommen matrikel nummer 82 h Frederiksberg, beliggende Frederiksberg Allé 45 og Henrik Ibsens Vej 1, herunder at sørge for, at ro og orden bliver opretholdt i ejendommen, og at ejendommens vedligeholdelsestilstand altid er forsvarlig.

Foreningens kapitalforhold

§ 4 Ved udstedelse af ejerlejlighedsskøde skal der altid ske en fastlæggelse af lejlighedens prioritering, således at hver enkelt lejlighedsejer særskilt hæfter for alle forpligtelser i forbindelse med ejerlejlighedens prioritering.

For foreningens forpligtelser med hensyn til administration, fællesudgifter m.v. hæfter medlemmerne personligt solidarisk.

Til dækning af foreningens udgifter, jf. § 3 betaler medlemmerne i forhold til de i den tinglyste fortegnelse anførte fordelingstal en ydelse. Ydelsens størrelse fastsættes af bestyrelsen på grundlag af et af administrator forud for driftsåret udarbejdet budget. Det således af bestyrelsen godkendte driftsbudget gælder i forhold til medlemmerne, medmindre en efterfølgende generalforsamling ændrer driftsbudgettet, i hvilket tilfælde der i driftsåret skal korrigeres i indbetalinger i overensstemmelse med det således ændrede budget. I tilfælde af ekstraordinære udgifter skal administrator efter bestyrelsens beslutning opkræve ekstraordinære ydelser. Overstiger disse ydelser 20% af de budgetmæssige bestemte udgifter, skal spørgsmålet forelægges for en ekstraordinær generalforsamling.

Den ordinære ydelse betales kvartalsmæssigt forud. Til sikkerhed for betaling af de førnævnte ydelser og i øvrigt for ethvert krav, som foreningen måtte få på de enkelte medlemmer, herunder udgiften ved et medlems misligholdelse, udsteder hvert medlem til foreningen et skadesløsbrev med pant i ejerlejligheden.

Størrelsen af skadesløsbrevet er fastsat til kr. 18.000,00.

Såfremt det allerede udstedte skadesløsbrev ikke opfylder disse betingelser, udstedes et tillægsskadesløsbrev.

Generalforsamlingen kan ved simpelt flertal bestemme, at skadesløsbrevene forhøjes ved at udstede tillægsskadesløsbreve, såfremt den almindelige prisudvikling, herunder udviklingen i ejendomspriserne, begrunder dette.

Ved ekstraordinære vedligeholdelses- eller forbedringsudgifter kan generalforsamlingen vedtage, at der lyses ekstraordinære, evt. tidsbegrænsede tillægsskadesløsbreve.

Skadesløsbrevene respekterer de ved tinglysningen værende hæftelser, som hviler på ejendommen, men har i øvrigt oprykkende panteret i den udstrækning, som foranstående eller jævnsides pantehæftelser i henhold til deres indhold afdrages, både ordinært og ekstraordinært.

Omkostninger, herunder tinglysning ved første udstedelse af skadesløsbrev, afholdes af ejeren af ejerlejligheden, mens omkostninger, herunder tinglysning ved ændring af skadesløsbrevet i form af tillægsskadesløsbrev, afholdes af foreningen.

En sælger af en ejerlejlighed hæfter over for foreningen for alle forpligtelser, der påhviler den pågældende ejerlejlighed, indtil skøde er lyst uden præjudicerende retsanmærkninger samt meddelelse om ejerskifte er kommet bestyrelsen og administrator i hænde. Det påhviler køber at give foreningens bestyrelse og administrator meddelelse om ejerskiftet og her at indhente oplysninger om et evt. økonomisk mellemværende mellem sælger og ejerforeningen og foranledige, at et sådant eventuelt mellemværende berigtiges i forbindelse med ejerskiftet.

Foreningens medlemmer

§ 5 Som medlemmer af foreningen kan kun optages ejere af ejerlejligheder i ovennævnte ejendom. Medlemskab er pligtmæssigt og indtræder den dag, den pågældende ejers skøde, uanset om det er betinget, anmeldes til tinglysning. Den tidligere ejers medlemskab ophører først endeligt, når den nye ejers skøde er tinglyst endeligt uden præjudicerende retsanmærkninger.

§ 6 Rettigheder og forpligtelser fordeles mellem medlemmerne i forhold til de i den tinglyste fortegnelse anførte fordelingstal.

Vedligeholdelse og orden

§ 7 Foreningen foretager den forsvarlige udvendige vedligeholdelse, mens den indvendige vedligeholdelse påhviler de enkelte ejere, hvorved bemærkes, at indvendig vedligeholdelse ikke alene omfatter tapetsering, måling og hvidtning, men også vedligeholdelse og fornyelse af gulve, døre og alt lejlighedens udstyr, hvorimod foreningen sørger for vedligeholdelse og fornyelse af lejlighedernes forsyningsledninger og fællesinstallationer indtil de individuelle forgreninger til de enkelte lejligheder.

Udvendig vedligeholdelse af vinduer, herunder også udskiftning af vinduesrammer og karme (vinduespartier), påhviler den enkelte ejer. Udskiftning, maling og reparation må dog ikke forandre ejendommens udseende.

Bestyrelsen kan skaffe sig adgang for reparation eller lignende.

§ 8 Uanset foranstående er det tilladt ejerne for egen regning og risiko at lade etablere altaner, med udgangsdør fra lejligheden, mod ejendommens gård.

Alle altaner, døre m.v. skal med hensyn til placering, materialer, farver, størrelse, konstruktion o.l. følge et af generalforsamlingen forelagt og godkendt projekt og skal skriftligt godkendes af bestyrelsen forinden monteringen. Bestyrelsen kan som betingelse for godkendelse forlange, at der forevises erklæring fra byggemyndigheden om, at denne vil godkende det pågældende projekt.

Al fremtidig vedligeholdelse af altanpartiet, herunder døre, gitre, inddækninger, læ- sejl, tætninger, tilslutninger til andre bygningsdele o.l. samt retablering, skal ligeledes betales af de pågældende lejlighedsejere. Bestyrelsen fastsætter regler for vedligeholdelse af altanerne og ordensregler for deres brug.

Opstår der vandindtrængning og/eller anden skade på andre bygningsdele, hvor skaden kan henføres til altanpartiet m.v., eller skønnes at kunne henføres hertil, er de til enhver tid værende ejere af de pågældende ejerlejlighed(er) pligtige at betale den fulde afhjælpning af skaderne. Medfører altanmonteringen forøgede udgifter for ejerforeningen til vedligeholdelse, forsikring el. lign., skal disse forøgede udgifter betales af lejlighedsejerne fordelt ligeligt mellem ejerlejligheder med opført altan.

§ 9 Hvis en lejlighed groft forsømmes, eller forsømmelsen vil være til gene for de øvrige beboere, kan bestyrelsen kræve nødvendig vedligeholdelse og istandsættelse foretaget inden for en fastsat frist. Efterkommes bestyrelsens krav ikke, kan bestyrelsen sætte vedligeholdelsen i gang for ejerens regning på foreningens vegne, og om fornødent søge fyldestgørelse i foreningens panteret.

§ 10 Ejeren og de personer, som har ophold i lejligheden, skal nøje efterkomme de af bestyrelsen fastsatte ordensregler. Er intet vedtaget, gælder de i standardlejekontrakterne fastsatte regler for husorden.

Husdyr må kun holdes i lejlighederne med bestyrelsens godkendelse. En sådan godkendelse kan tilbagekaldes, såfremt lejlighedsejeren ikke overholder de af bestyrelsen fastsatte ordensregler.

Udlejning af lejlighederne må kun ske med bestyrelsens godkendelse, idet bestyrelsen skal påse, at lejelovens regler overholdes.

Lejlighedsejerne må ikke foretage ændringer, reparationer eller maling af ejendommens ydre, ydersiden af vinduernes træværk eller lade opsætte skilte reklamer m.v. uden bestyrelsens godkendelse.

Misligholdelse

§ 11 Såfremt et medlem

  • ikke betaler de i § 4 nævnte ydelser,
  • i øvrigt ikke opfylder sine økonomiske forpligtelser over for foreningen,
  • groft tilsidesætter sin vedligeholdelsespligt,
  • optræder til alvorlig skade eller ulempe for foreningens virksomhed eller andre medlemmer,
  • gør sig skyldig i forhold svarende til dem, der efter lejelovens bestemmelse berettiger ejeren til at ophæve lejemålet,

kan bestyrelsen bestemme, at ejeren – og i tilfælde af at lejligheden er udlejet, lejeren – straks skal fraflytte lejligheden. Efterkommes dette påbud ikke, skal bestyrelsen om muligt lade udsættelse ske ved umiddelbar fogedforretning eller ved anlæggelse af retssag ved den underretskreds, hvori ejendommen er beliggende.

Anke

§ 12 Bestyrelsens beslutninger kan af et medlem eller af administrator indankes for først kommende ordinære eller ekstraordinære generalforsamling.

Bestyrelsen og generalforsamlingens beslutninger kan prøves ved de ordinære domstole. Sag anlægges ved underret i den retskreds, hvori ejendommen er beliggende.

Anke har ikke opsættende virkning for så vidt angår bestyrelsens beslutninger i henhold til § 11 og ej heller beslutninger, som ikke tåler udsættelse.

Administration

§ 13 Ejendommens almindelige økonomiske og juridiske forvaltning forestås af administrator. Administrationen kan dog af administrator opsiges med 4 – fire - måneders varsel til den første i en kvartalsmåned.

Såfremt der skulle ske grov misligholdelse fra en af parternes side, er den forurettede part berettiget til at kræve forholdet bragt til ophør uden varsel.

Administrator er befuldmægtiget til at handle på foreningens vegne i alle forhold vedrørende den daglige drift.

Administrator er berettiget til i foreningens interesse og på dennes bekostning at anvende juridisk og teknisk bistand.

Alle ind- og udbetalinger sker gennem administrator, som forestår kasse og bogholderi.

Administrator er berettiget til efter behørigt varsel at foretage besigtigelse af medlemmers lejligheder.

Administrators honorar fastsættes årligt i overensstemmelse med sædvanligt gældende honorar.

Regnskab og revision

§ 14 Regnskabsåret er kalenderåret.

Administrator udfærdiger årsregnskabet, som skal foreligge senest den 1. maj hvert år.

Foreningen antager en revisor til at revidere foreningens regnskab. Forsynet med revisors påtegning udsendes regnskabet sammen med indkaldelsen til den årlige generalforsamling.

Generalforsamling

§ 15 Foreningens højeste myndighed er generalforsamlingen. Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år inden den 1. juni med 14 dages varsel efter skriftlig indkaldelse til medlemmerne.

Den ordinære generalforsamling har følgende dagsorden:

  1. Valg af dirigent
  2. Formandens beretning om det forgangne år
  3. Godkendelse af regnskab og påtegning for det forgangne år
  4. Beslutning om fordeling af eventuelt overskud eller dækning af eventuelt underskud
  5. Godkendelse af årets budget
  6. Forslag fra bestyrelsen og medlemmer
  7. Valg af bestyrelse
  8. Valg af revisor
  9. Valg af administrator
  10. Eventuelt

§ 16 Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når

  • en generalforsamling,
  • et flertal af bestyrelses medlemmer,
  • 1/4 af foreningens medlemmer,
  • administrator,

forlanger det med angivelse af dagsorden.

§ 17 Adgang til generalforsamlingen har foreningens medlemmer, dens bestyrelse, administrators repræsentanter og revisor. Kun foreningens medlemmer har stemmeret. Hvert tal i de i § 6 nævnte fordelingstal giver én stemme.

Generalforsamlingen træffer beslutning ved simpelt stemmeflertal undtagen ved afstemning om vedtægtsændringer eller foreningens opløsning.

Forslag til foreningens opløsning kan kun vedtages enstemmigt med tilslutning fra samtlige medlemmer.

Forslag om vedtægtsændringer kan kun vedtages på generalforsamling, hvor mindst 2/3 af stemmerne er repræsenteret og med mindst 2/3 flertal.

Er på en generalforsamling ikke det ifølge ovenstående fornødne antal stemmer repræsenteret, skal der med 14 dages skriftlig varsel indkaldes til ny generalforsamling, der skal afholdes senest 6 uger efter den første generalforsamling. På denne kan forslag, som har været behandlet på den første generalforsamling, vedtages med 2/3 flertal, uanset hvor mange stemmer, der er repræsenteret.

Stemmeret kan udøves ved fuldmagt til en myndig person, der da i kraft af fuldmagten har adgang til generalforsamlingen.

Til valg af ny administrator kræves, at medlemmer, som tilsammen repræsenterer 50% af det samlede fordelingstal, er til stede, og at valget sker med simpelt flertal.

Indtil valg af ny administrator sker, fortsætter foreningens nuværende administrator.

Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal indsendes til bestyrelsens formand senest 8 dage forud for generalforsamlingens afholdelse.

Over det på en generalforsamling passerede føres referat, som underskrives af dirigenten.

Bestyrelsen

§ 18 Foreningens daglige virksomhed ledes af bestyrelsen, som består af 3-5 medlemmer.

Bestyrelsen vælges for et år ad gangen. Genvalg kan ske.

Bestyrelsen vælger selv sin formand og næstformand.

Beslutninger træffes ved simpelt stemmeflertal, og i tilfælde af stemmelighed er formandens og i hans forfald næstformandens stemme udslagsgivende.

Over bestyrelsens møder føres referat, som underskrives af de tilstedeværende medlemmer.

§ 19 Foreningen tegnes af bestyrelsens formand eller næstformand sammen med et af bestyrelsesmedlemmerne.

§ 20 Bestyrelsen holder møde, når et medlem af bestyrelsen kræver det.

§ 21 Ethvert medlem kan pantsætte og sælge sin ejerlejlighed, men kan ikke udleje den uden bestyrelsens samtykke, jfr. § 10. Ejerlejligheden falder i arv og kan være genstand for kreditorforfølgning.

§ 22 Med hensyn til de på ejendommen påhvilende gældsforpligtelser, servitutter m.v. henvises til ejendommens blad i tingbogen.

Påtaleret har foreningens bestyrelse.

---000---


Privatlivspolitik for Ejerforeningen

Frederiksberg Allé 45 / Henrik Ibsens Vej 1

Ejerforeningen Frederiksberg alle 45 / Henrik Ibsens Vej 1 er dataansvarlige

Ejerforeningen behandler personoplysninger og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik, der kort fortæller dig, hvordan vi behandler dine personoplysninger til sikring af en fair og gennemsigtig behandling.

Gennemgående for vores databehandling er, at vi kun behandler personoplysninger til bestemte formål og ud fra berettigede (legitime) interesser. Vi behandler kun personoplysninger, der er relevante og nødvendige til opfyldelse af de angivne formål, og vi sletter dine oplysninger, når de ikke længere er nødvendige.

Kontaktoplysninger på den dataansvarlige

Ejerforeningen dataansvarlig, og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Kontaktoplysninger:Ejerforeningen

                             Frederiksberg Alle 45 - Henrik Ibsens Vej 1                                                      c/o Blomfelt Administration ApS

Adresse:                 Tømmerupvej 75 2770 Kastrup

CVR:                       33845553

Tlf.:                         +45 7020 9120

E-mail:                    info@blomfelt.dk

Website:                  www.frederiksbergalle45.dk

Behandling af personoplysninger

ejerforeningen behandler personoplysninger om:

ejerforeningens medlemmer

almindelige personoplysninger (navn, adresse-, telefonnummer, e-mailadresse, bankkontonummer.

personoplysninger, der er tillagt en højere grad af beskyttelse (personnummer)

lejere og fremlejere

almindelige personoplysninger (navn, adresse-, telefonnummer, e-mailadresse, bankkontonummer

personoplysninger, der er tillagt en højere grad af beskyttelse (personnummer)

administrator, forsyningsvirksomheder, håndværker og andre leverandører

almindelige personoplysninger (navn, adresse-, telefonnummer, e-mailadresse, bankkontonummer

personoplysninger, der er tillagt en højere grad af beskyttelse (personnummer)

Her indsamler vi oplysninger fra

Normalt får Ejerforeningen oplysningerne fra ejerforeningens medlemmer. I nogle tilfælde indhentes/modtages oplysningerne fra andre kilder så som, sælger af lejlighed, mægler, udlejer, offentlige myndigheder, f.eks. ved tinglysning

Ejerforeningens formål med behandling af dine personoplysninger

Ejerforeningen behandler dine personoplysninger til bestemte formål, når der er en lovlig grund:

foreningens berettigede (legitime) interesser i at behandle dine oplysninger (interesse-afvejningsreglen)

at det er nødvendigt for at opfylde en kontrakt/ aftale med dig

behandling efter samtykke

behandling efter lovkrav fx:

BBR-loven

Databeskyttelsesforordningen

Ejerlejlighedsloven

Forældelsesloven

Hegnsloven

Jordforureningsloven

Obligatorisk byggeskadeforsikring

OIS-bekendtgørelsen

Regnskabsloven

Vurdering af fast ejendom

Formål med behandlingen i forhold til:

ejerforeningens medlemmer:

ejerforeningen drift og medlemshåndtering, herunder opkrævning af ejer- og boligafgift samt daglig drift og håndtering af foreningen

sikre bevaring kulturelle og historiske oplysning om ejendommen og ejerforeningen gennem bevaring af skriftlig og billedmæssig dokumentation.

lejere og fremlejere:

håndtering af leje- eller fremlejeforhold, herunder opkrævning af husleje samt daglig drift og håndtering af foreningen

sikre bevaring kulturelle og historiske oplysning om ejendommen og ejerforeningen gennem bevaring af skriftlig og billedmæssig dokumentation

administrator, forsyningsvirksomheder, håndværker og andre leverandører:

understøtte driften af ejerforening, og medlemshåndtering, herunder opkrævning af ejer- og boligafgift samt daglig drift og håndtering af foreningen

opfyldelse af lovkrav, kontraktmæssige forhold

udbetaling af godtgørelser, refusioner og lignende

sikre bevaring kulturelle og historiske oplysning om ejendommen og ejerforeningen gennem bevaring af skriftlig og billedmæssig dokumentation.

Ejerforeningen behandler kun personoplysninger ud fra legitime interesser

I det omfang vi behandler dine medlemsoplysninger på baggrund af interesseafvejningsreglen, vil denne behandling udelukkende være motiveret af berettigede (legitime) interesser som:

ejerforeningens bestyrelses varetagelse af deres lov- og vedtægtsbestemte opgaver i forhold ejendommens drift.

håndtering af medlemsrettigheder i henhold til vedtægterne, husorden m.v., herunder i forhold til generalforsamlinger

administrators opfyldelse af medlemspligter, herunder opkrævning og betaling til forsyningsselskaber, håndværkere og andre leverandører.

afholdelse af sociale arrangementer samt andre aktiviteter

brug af situationsbilleder taget i foreningen, der viser en konkret aktivitet eller situation i foreningen

videregivelse af personoplysninger til administrator og revisor samt håndværkere m.v.

af praktiske og administrative hensyn samt med henblik på forældelsesreglerne opbevarer vi dine oplysninger også i en periode efter din udtræden af foreningen

Samtykke

Oftest vil behandling af personoplysninger basere sig på et andet lovligt grundlag end samtykke. Ejerforeningen indhenter derfor kun dit samtykke, når det i sjældne tilfælde er nødvendigt for at behandle dine personoplysninger til et eller flere af de formål, der er beskrevet ovenfor.

Hvis vi indhenter samtykke, er det frivilligt, om du vil give samtykket, og du kan til enhver tid trække samtykket tilbage ved at give os besked herom.

Videregivelse af dine personoplysninger

I forbindelse med drift og administration af foreningen sker der videregivelse af oplysninger til myndigheder, ejendomsadministrator, revisor, leverandører, mæglere og håndværkere.

Vi videregiver ikke personoplysninger til firmaer til markedsføringsbrug uden dit samtykke.

Opbevaring og sletning af dine personoplysninger

Vi har forskellige behandlingsformål og opbevaringsperioder afhængigt af, om vi behandler dine personoplysninger som medlem af foreningen, som lejer- eller som fremlejer.

medlem af foreningen:

vi opbevarer dine personoplysninger i en periode fra medlemskabets ophør til 5 år efter udløbet af det regnskabsår, hvor du er udtrådt af foreningen.

personoplysninger der indgår i materiale der beskriver ejendommen og foreningens historie slettes ikke.

lejer- eller fremlejer:

vi opbevarer dine personoplysninger i en periode fra medlemskabets ophør til 5 år efter udløbet af det regnskabsår, hvor dit leje- eller fremlejeforhold ophørte.

personoplysninger der indgår i materiale der beskriver ejendommen og foreningens historie slettes ikke.

administrator, forsyningsvirksomheder, håndværker og andre leverandører:

ejerforeningen opbevarer personoplysninger i en periode i 5 år fra ophøret af et kontrakt- eller aftaleforhold, eller længere hvor der efter lovgivning kræves.

Dine rettigheder

Du har en række særlige rettigheder, når vi behandler personoplysninger om dig:

  • retten til at blive oplyst om behandlingen af data
  • retten til indsigt i egne personoplysninger
  • retten til berigtigelse
  • retten til sletning
  • retten til begrænsning af behandling
  • retten til dataportabilitet (udlevering af data i et almindeligt anvendt format)
  • retten til indsigelse.

Du kan gøre brug af dine rettigheder, herunder gøre indsigelse mod vores behandling, ved at henvende dig til os. Vores kontaktoplysninger finder du øverst.

Hvis du f.eks. henvender dig med en anmodning om at få rettet eller slettet dine personoplysninger, undersøger vi, om betingelserne er opfyldt, og gennemfører i så fald ændringer eller sletning så hurtigt som muligt.

Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet.

Revidering af privatlivspolitikken

Vi forbeholder os retten til at ændre i denne privatlivspolitik fra tid til anden. Ved ændringer vil datoen øverst i privatlivspolitikken blive ændret. Den til enhver tid gældende privatlivspolitik vil være tilgængelig på vores websted.

Dato for bestyrelsesgodkendelse af seneste ændring af privatlivspolitikken: 16. marts 2020.

 


Husorden for Ejerforeningen

Indledning

Vores ejendom har til huse i en bevaringsværdig ejendom fra 1898, og skal derfor behandles med omsorg og respekt. 

Vi skal sikre, at vores ejendom bliver ved med at være et af de mest pragtfulde steder at bo, og samtidig skal vi have en hensynsfuld adfærd over for hinanden, specielt ud fra det synspunkt, at vi er vores egne viceværter. Husordenen skal være med til at sikre dette.

Husordenen skal overholdes af alle, som har bopæl og/eller arbejdsplads i ejendommen. Ejeren har samtidig ansvaret for, at dennes husstand, eventuelle lejere og de personer, som er på besøg, overholder husordenen.

Bestyrelsen har påtaleret

Ejerforeningens bestyrelse har påtaleret, hvis der opstår spørgsmål om fortolkning af eller ved overtrædelse af husordenen. Foreningens medlemmer skal efterleve henstillinger fra bestyrelsen.

Bestyrelsens beslutninger kan kræves behandlet af et medlem eller af administrator på førstkommende ordinære eller ekstraordinære generalforsamling.

Adgang til forsyningsledninger og fællesinstallationer

Den enkelte ejer skal sikre, at der er uhindret adgang til vedligeholdelse og fornyelse af lejlighedens forsyningsledninger og fællesinstallationer. I tilfælde hvor adgangen er begrænset f.eks. ved afskærmning skal ejer sikre den nødvendige adgang til forsyningsledninger og fællesinstallationer.

Vedligeholdelses- og fornyelsesarbejder skal varsles med minimum 3 uger før arbejdet påbegyndes.

Eventuelle udgifter for at sikre adgang til forsyningsledninger og fællesinstallationer og evt. reetablering af afskærmning, maling og lignende påhviler den enkelte ejer.

Affald

Affaldscontainerne i gården er kun til almindeligt husholdningsaffald, og alt køkkenaffald skal så vidt muligt altid anbringes i lukkede poser med knude. Låget til affaldscontainere skal altid holdes lukket, så vi undgår rotter. I Frederiksberg kommune har man af hensyn til miljøet valgt at affaldssortere, det er derfor vigtigt, at vi alle sorterer vores affald i de rigtige beholdere:

  • Alt affald skal lægges i affaldscontainerne i gården. For at undgå rotter skal affaldet fordeles i de tomme containere, så låget kan lukkes.
  • Papkasser m.v. skal klappes sammen så de fylder mindst muligt, når de lægges i containerne til pap og karton. Aviser, blade, reklamer og rent papir skal lægges i de dertil opstillede avis-containere
  • Blødt såvel som hårdt plastaffald lægges i den særlige container til plast
  • Jern og metal skal lægges i containeren til metal
  • Brugte batterier skal lægges i den særlige batteribeholder
  • Miljøaffald såsom malerrester m.v. stilles i kælderen, hvorefter bestyrelsen sørger for at det kommer i det aflåste miljø-skab
  • Flasker og glas skal lægges i flaskecontaineren ved Ole Købmand
  • Der må ikke henstilles affald ved siden af containerne eller på fællesarealer.
  • Juletræer (max højde 1½ meter) kan sættes nede i gården i januar måned, hvorefter de fjernes med dagrenovationen (større juletræer skal saves i mindre dele).

Har du storskrald, skal du selv sørge for bortskaffelse eller eventuelt benytte den affaldscontainer, som bliver bestilt ca. én gang om året. Opbevaring af storskrald kan ikke ske på fællesarealer. Der henvises i øvrigt til kommunens genbrugsstation.

Altaner

Brugen af ejendommens altaner skal ske ud fra hensyn til naboer og alles sikkerhed, og skal fremstå ryddelige.

Da alle altanerne er udført i samme materiale og tilpasset ejendommens karakter, er det vigtigt at dette fortsat bevares. Læsejl indkøbes og skiftes i fællesskab efter bestyrelsens anvisning. Gelænder på altan skal bevares i oprindelig farve.

Der må anvendes parasoller og ikke-permanente former for sol afskærmning på altanen.

Det er tilladt at bruge el- og gasgrill på altanerne.

På altanerne må der ikke opsættes eller fastmonteres: paraboler, markiser, lamper, foderbrætter, eller etableres udekøkken.

Brandsikring

Hoved- og køkkentrapper er flugtveje. Trapperne skal til enhver tid være passerbare og opbevaring af personlige ejendele skal begrænses.

Branddøre skal holdes lukket.

Bestyrelsen opfordrer til, at der opsættes røgalarmer i alle lejligheder.

Cykler og barnevogne

Cykler med og uden cykelkurv. De nye cykelstativer, som er opsat i den sydligste ende af skuret, har en større afstand mellem stativerne end de gamle. Samtidig er de koniske, så cykler med forskellige dækbredder kan sidde i stativet. Cykler med kurv stilles i de nye stativer. Cykler uden kurv og børnecykler bedes benytte de gamle stativer mellem ejendommens gavl og affaldscontainer.

Ladcykler har 2 pladser ved siden af affaldscontainerne, da de spærrer for en del for andre cykler, afhængig af om det er den nye eller gamle model. Bliver der behov for mere plads til ladcykler vil solkrogen eller det modsatte hjørne mod syd kunne benyttes.

Løbehjul som benyttes bedes placeret på det hvide plankeværk rundt om affaldscontaineren. Undgå at smide løbehjul under trapper og rundt på gangene. De løbehjul som findes, vil blive placeret i cykelkælderen. Den sydligste nedgang.

Barnevogne kan opbevares under hovedtrappen. Opbevaring i porten er ikke en løsning. (grundet tyveri og adgang for renovationen)

HUSK

Undgå at benytte cyklens støtteben, det optager mere plads end nødvendigt.

Undlad at bruge cykelstativerne til opbevaring af gamle, uanvendelige cykler, legetøjscykler eller lignende, der reelt ikke benyttes.

Cykelkælderen under nr. 1 kan benyttes til cykler, barnevogne og lignende.

Cirka to gange om året rydder bestyrelsen op blandt cykler, knallerter og barnevogne, der henstår ubenyttet. Forud for oprydningen sættes opslag op.

Driftsforstyrrelser

Alle driftsforstyrrelser, herunder uregelmæssigheder ved el-, vand- og varmeforsyningen mv. skal meddeles til bestyrelsen eller administrator.

Er situationen akut, kan du kontakte de pågældende leverandører eller ejendommes faste håndværkere. Bestyrelsen orienteres efterfølgende. Er situationen ikke akut, må du ikke uden bestyrelsens godkendelse rekvirere håndværkere på ejerforeningens regning. Der henvises i øvrigt til ejerforeningens vedtægter om vedligeholdelse og forandringer i boligen.

Bestyrelsen og ISTA skal informeres om udskiftning eller nedtagning af radiatorer i de enkelte lejligheder, da det kan påvirke forsyning til øvrige lejligheder.

Døre og vinduer

Alle døre til opgange samt porten skal være aflåst. Hold øje med at yderdøre smækker efter dig, og husk at låse bagtrapper.

Lad ikke trappevinduer stå åbne i længere tid. Hvis du har åbnet et vindue, er det dit ansvar også at lukke det igen.

Fælles vinduer og døre bliver vedligeholdt af ejerforeningen, mens både ud- og indvendig vedligeholdelse af hver enkelt lejligheds vinduer, herunder maling og udskiftning af vinduesrammer og karme, påhviler den enkelte ejer efter bestyrelsens godkendelse af det planlagte arbejde.






Elinstallationer

Fejl og mangler i boligens elinstallationer øger risikoen for brand markant. De hyppigste årsager til brandkilder er installationer, hvor man har brugt forkerte eller mangelfulde kabler, f.eks. kabler, som ikke er ordentligt isolerede, eller ikke kan tåle den spænding, der løber i kablet. Gamle mørnede stofledninger, hvor isoleringen er brudt, lampeudtag i loftet uden afdækning, som trækker støv eller spindelvæv op i udtaget, eller stikkontakter, hvor der kan trænge fugt ind, er også hyppige brandkilder.

Du tester din HFI/HPFI-afbryder ved at trykke på prøveknappen på anlægget, hvorefter relæet skal slå fra. Har du sikringer, som ofte springer, eller en fejlstrømsafbryder, der ofte kobler fra, bør du kontakte en autoriseret elinstallatør, som kan kontrollere installationerne.

Facader

Den enkelte ejer må ikke foretage nogen form for ændringer af ejendommens facade, herunder vinduer, altaner mm. og der må ikke opsættes eller fastmonteres parabolantenner, lamper, altanvarmere, markiser eller lignende på ydre vægge og altaner uden bestyrelsens godkendelse.

Fester

Festlige sammenkomster med høj musik er naturligvis i orden, så længe det ikke overdrives og går ud over det gode naboskab. Det er en god idé at sætte et opslag op på opslagstavlerne ca. en uge før festen.

Støjende adfærd bør begrænses efter kl. 23. Ved fester og lignende bør du sikre dig dine naboers indforståelse og endvidere udvise særlige hensyn efter kl. 23. (se punktet Ro)

Fællesarealer

Vi skal bruge penge på mange ting for at vedligeholde ejendommen. Vi er vores egne viceværter, og derfor er det vigtigt, at vi alle er opmærksomme på at passe på og holde øje med ting, som vi skal have gjort noget ved hurtigt. Den hurtige indsats er ofte det, som kan spare os for yderligere udgifter senere.

Du må frit benytte bænke, borde og græsarealer i gården. Pas på vores grønne områder, så vi alle kan have glæde af dem. Vi har ingen havemand, så derfor er havearbejde også en fælles opgave. Brug derfor gerne lidt tid på at hive ukrudt op og slå græsset. Affald og andet må ikke efterlades. Ryd op efter dig (og dine børn) – der er andre, som også gerne vil benytte gården.

Der må ikke tegnes eller males på fliser, murværk eller andre af ejendommens bestanddele.

Efterlad ikke ting i porten og indgangspartier. Motorcykler, scootere og knallerter har ikke adgang til gården med mindre særlige forhold taler for det – kontakt bestyrelsen for godkendelse.

For at undgå rotter må der ikke fodres fugle, tilløbende katte eller andre dyr på udendørsarealerne. Rotter anmeldes til kommunen, og bestyrelsen orienteres.

Der må ikke antændes fyrværkeri på ejendommens arealer.

Kun gas- og el-grill må benyttes i den halvdel af haven der vender mod Frederiksberg Alle på grund af lugtgener.

Gas

Der er bygas i ejendommen. Kun få lejligheder benytter gas.

Det er vigtigt at alle er opmærksomme på eventuelle utætheder og lugt af gas, hvor den ikke bør forekomme.

Har du gas, skal du af og til få en autoriseret VVS-installatør til at gennemgå din installation.

Glas- og sanitetsforsikring

Alle ruder i ejendommen er dækket af ejendommens glasforsikring. Derfor skal ituslåede ruder – både i lejligheder, opgange og fællesrum – anmeldes til administrator, hvorefter ejerforeningen vil foretage det fornødne.

Der er ikke via ejerforeningen tegnet kollektiv sanitetsforsikring.

Husdyr

Ejerforeningen skal godkende husdyrhold i lejligheder. Dog er mindre husdyr (hund, kat og andre almindelige husdyr) tilladt uden godkendelse, hvis det ikke er til gene for øvrige beboere.

Bestyrelsen kan forlange et husdyr fjernet fra en lejlighed og fra ejerforeningens område, hvis ejeren gentagne gange ikke efterlever berettigede klager fremsat af administrator eller bestyrelsen på grund af husdyr.

Bortskaffelse af hundes efterladenskaber på fællesarealer er den enkelte ejers ansvar.

Kommunikation og information

Al kommunikation mellem ejerforeningen og ejerne, herunder indkaldelse til generalforsamling, fremsendelse af fuldmagter og forslag, udsendelse af referater og påkrav, kan ske digitalt ved e-mail eller andet almindeligt anerkendt elektronisk medie.

Ejerne har pligt til at orientere ejerforeningens bestyrelse eller administrator om den elektroniske adresse, der kan bruges til kommunikation med ejeren. Ved ændringer i ejerens elektroniske adresse har ejeren pligt til at orientere ejerforeningens bestyrelse eller en eventuel administrator herom. I modsat fald anses indkaldelser mv., som er sendt til den senest oplyste adresse, for at være kommet frem.

Adgang til Ejerforeningens hjemmeside i henhold til persondataforordningens. Ejere, som er fritaget fra modtagelse af digital post fra det offentlige, kan mod fremvisning af dokumentation herfor, blive fritaget for den elektronisk kommunikationsform. Ejere, der har behov for en papirudskrift af meddelelser fra bestyrelsen kan rekvirere en sådan hos bestyrelsen eller administrator mod betaling af et nærmere fastsat, rimeligt gebyr.

På hver hovedtrappe er der en opslagstavle, som kan benyttes af bestyrelsen og alle beboere til information.

Alle (os selv og alle andre) bør undlade at opsætte meddelelser på døre og lignende.

Klager

Hvis du vil klage over en anden beboer, bør du forinden tale med vedkommende om, hvad du oplever, og hvordan det generer.

Det er bestyrelsen, som behandler klager over beboere, som ikke overholder husordenen. Bestyrelsen vil ved behandling af klager kontakte ejeren af boligen, da denne har ansvaret for husstanden, lejere og de personer, som er på besøg.

Nøgler og skiltning

Nøgler til ejerlejligheden og postkasse er ejers eget ansvar og opgave at anskaffe. Den enkelte ejer er ansvarlig for at postkassen er i brugbar stand og tømmes.

Nøgle til porten, hoved- og køkkentrapper er den samme, og bestyrelsen anviser leverandør, således at den nye ejer kan skaffe sig egne nøgler ud fra en masternøgle.

I forbindelse med ind- og udflytning skal navneskiltet på dørtelefonen og postkassen skiftes. Kontakt bestyrelsen for udskiftning af navneskilt.

Opgange, kældre og lofter

Trapperne skal til enhver tid være passerbare og opbevaring af personlige ejendele skal begrænses Der må ikke placeres private genstande på fællesarealer i kældre og på loftet – det er flugtveje og skal derfor holdes frie (se afsnittet om brandsikring). Tørreloftet kan frit anvendes på eget ansvar. Du bør sikre dig, at der altid er fri passage mellem køkkentrapperne.

Der skal udvises stor forsigtig ved transport med møbler, hvidevarer og andre genstande, der kan forvolde skade på opgange og trappevægge.

Persondatapolitik

Bestyrelsen udarbejder en privatlivspolitik for ejerforeningen.

Pulterrum

Bestyrelsen tildeler et pulterrum til hver enkelt ejerlejlighed – enten på loftet eller i kælderen.

Alle pulterrum kan bruges til opbevaring af personlige ejendele og skal altid holdes aflåst.

Der må ikke foretages ændringer af pulterrum, indretninger af rum eller installationer, herunder etablering af elektricitet, udskiftning af døre og vinduer, røromlægninger eller ilægning af gulve.

Pulterrum må ikke bebos eller benyttes til overnatning.

Tæpper, aviser og andet der kan opsamle som kan opsamle fugt og dermed være medvirkende til udvikling af svampe- og rådskader på ejendommen, skal opbevares i plastkasser.

Ved fraflytning skal pulterrummet tømmes.

Rengøring

Der bliver foretaget regelmæssig trappevask på hoved- og køkkentrapper. En nærmere beskrivelse af den regelmæssige trappevask fremgår af opslagstavlerne.

Sviner du trappe og opgange til, f.eks, i forbindelse med håndværksarbejde, bortskaffelse af juletræ eller flytning, skal du selv sørge for fornøden rengøring umiddelbart efter. Ved længevarende håndværksarbejde skal rengøring ske løbende. Trapper og opgange kan i den forbindelse om fornødent afdækkes.

Ro

Der er ganske lydt i vores ejendom. Vær derfor opmærksom på, at du relativt nemt kommer til at forstyrre dine naboer. Du bør begrænse støjgener i ejendommen mest muligt.

Brug af tv, radio, musikanlæg, musikinstrumenter, maskiner mv. skal ske under hensyntagen til naboerne.

Støjende adfærd bør begrænses efter kl. 23. Ved fester og lignende bør du sikre dig dine naboers indforståelse og endvidere udvise særlige hensyn efter kl. 23 (se også afsnittet om ”Fester”).

Vaskemaskiner og tørretumblere bør så vidt muligt ikke bruges mellem kl. 23 og 8.

Brug af boremaskiner, slibemaskiner og andet støjende værktøj må kun finde sted på hverdage mellem 8 og 18, i weekenden og på helligdage mellem 10 og 16. Det er en god idé at sætte et opslag op på opslagstavlerne ca. en uge før, du påbegynder større byggearbejder.

Professionel musikudøvelse må kun finde sted med accept fra berørte ejere og efter bestyrelsens godkendelse. (se punktet fester)

Rygning

Det er ikke tilladt at ryge på ejendommens fællesarealer indendørs – det være sig i opgange, kældre, loft samt eget pulterrum.

Rygning på altaner, for åbne vinduer og i gården bør begrænses.

Cigaretskod må ikke smides på fællesarealer.

Røgalarmer

Røgalarmer registrerer røg i boligen og udsender en hyletone, så du bliver advaret om branden, og kan nå at komme ud, inden røgen udvikler sig. Det kan redde liv at have en røgalarm. De fleste dødsbrande opstår om natten, og lige så mange dør af røgforgiftning som af at brænde inde.

Røgalarmer skal kontrolleres jævnligt. Gør det til en rutine at tjekke den f.eks. 1 gang om måneden.

Bestyrelsen opfordrer til at der opsættes røgalarmer i alle lejligheder.

Sikring af ejendommen

For at forhindre tyverier og skader opfordres alle derfor til at sørge for, at samtlige døre til opgange, porten, kældre- og loftrum altid holdes aflåst.

Har du brug for at slå låsen fra eller sætte døren på krog et øjeblik, så har du også ansvaret for at slå låsen til/smække døren igen umiddelbart efter.

Luk aldrig nogen, som du ikke kender, ind i opgangen. Tyve kan også udgive sig for at være ”reklamer”.

Reagér, hvis du bliver opmærksom på forhold, der ikke er, som de bør være. Der kan være tale om:

  • belysning, der ikke virker
  • låse eller dørpumper, der ikke fungerer
  • regnvand på lofter og i kældre
  • vandskader på rørinstallationer, afløb og kloakker
  • lys på lofter, kældre og i opgangene, som ikke går ud, som det plejer
  • ruder og mindre ting, der er gået i stykker, fx dørlåse, el-kontakter, vandhaner og bygningskonstruktioner
  • akutte brud på installationer
  • røgalarmer, der løber tør for batteri

I forbindelse med væsentlige ombygningsarbejder i lejlighederne skal du være opmærksom på, at byggeprojektet skal anmeldes til ejendommens forsikringsselskab, inden det igangsættes.

Lukning af vand- og/eller el skal ske med minimum 1 uges varsel med angivelse af dato og tidsrum.

Ifølge forsikringsbestemmelserne er der ikke dækning ved skader, der skyldes projekteringsfejl, fejlkonstruktion, materialefejl og forkert udførelse. Hvis du er i tvivl om arbejdet er omfattet af anmeldelsespligten, kan du henvende dig til bestyrelsen eller administrator.

Skiltning

Al ny skiltning, belysning, reklamering og lignende på ejendommens facade samt ændringer af samme skal inden udførelsen godkendes af bestyrelsen. Alle forslag til facadeændringer skal desuden godkendes af Frederiksberg kommune. Forslaget skal ledsages af bestyrelsens udtalelse.

Kortvarig og lejlighedsvis skiltning på udstillingsvinduer, f.eks. i forbindelse med udsalg og lignende, kræver bestyrelsens godkendelse.

Skiltning, belysning mv. skal som hovedregel passe til ejendommens facadeudtryk, stil og farve. Skiltning skal placeres i vinduespartier og/eller døre. Skiltning må ikke være sammenhængende over flere lejemål. Al skiltning skal anbringes på forretningens hovedfacade i forbindelse med døre og vinduer og må kun dække en begrænset del af vindues- og dørarealer under hensyn til at ejendommens facadeudtryk bevares. Skiltningen skal fortrinsvis være i hvid farve – væsentlige afvigelser skal godkendes af bestyrelsen.

Belysning af skilte må ikke blænde trafikanter eller genere nærtboende. Der må ikke anvendes armaturkasser/lyskasser til facadeskiltning

Snerydning

Ejerforeningen har indgået aftale om snerydning med ekstern samarbejdspartner.

Tyverisikring

Etableres der tyverisikring i lejlighederne, skal dette ske uden at ændre på fællesarealer. Ligeledes for udstillingsvinduer skal tyverisikringen ske i lighed med skiltning og respektere facadens udseende.

Opsætning af gitter monteret på facademur er ikke tilladt, ligesom foranstaltninger, der medfører hel eller delvis blænding af vinduer efter lukketid ikke er tilladt. Hvis specifikke forretningsområder kræver noget sådant, skal det godkendes af bestyrelsen. Vinduespartier skal både i og uden for normal åbningstid fremtræde ”levende”

Vand

Vand er en knap og kostbar ressource - en ven og en fjende. Vær derfor opmærksom på:

utætte pakninger i dine installationer, f.eks. løber vandet i toilettet i din lejlighed?

  • utætte rør på fællesarealer
  • kloak- og regnvand ledes korrekt ud i de dertil egnede afløb
  • alle vinduer er tætte, også i kælder og på loft
  • vær specielt opmærksom på læk og rust fra radiatorer

Bestyrelsen gør, hvad den kan, men tidlig varsling er vigtig. Derfor må du gerne varsle bestyrelsen, når du ser noget uregelmæssigt på fællesarealer, og tage hurtigt affære, hvis det er hos dig selv.


Husorden er Vedtaget den 30. marts 2021 af ejerforeningens bestyrelse.

Husorden er forelagt og godkendt på ordinær generalforsamling 31. maj 2021


Sted

Farve

Maling

Stueplan

Københavnergrøn,

RAL 6009

B&J, vandig vinduesmaling (glans 30)

1. sal og op

Brun Dodenkop,

RAL 8016 T

Tilpasses tidligere bemaling

Vedtægter

Ejerforeningen

Frederiksberg Allè 45 - Henrik Ibsens Vej 1


§ 1 Foreningen navn er ”Ejerforeningen Frederiksberg Allé 45 / Henrik Ibsens Vej 1”.

§ 2 Foreningens hjemsted er Frederiksberg Kommune.

§ 3 Foreningens formål er at administrere ejendommen matrikel nummer 82 h Frederiksberg, beliggende Frederiksberg Allé 45 og Henrik Ibsens Vej 1, herunder at sørge for, at ro og orden bliver opretholdt i ejendommen, og at ejendommens vedligeholdelsestilstand altid er forsvarlig.

Foreningens kapitalforhold

§ 4 Ved udstedelse af ejerlejlighedsskøde skal der altid ske en fastlæggelse af lejlighedens prioritering, således at hver enkelt lejlighedsejer særskilt hæfter for alle forpligtelser i forbindelse med ejerlejlighedens prioritering.

For foreningens forpligtelser med hensyn til administration, fællesudgifter m.v. hæfter medlemmerne personligt solidarisk.

Til dækning af foreningens udgifter, jf. § 3 betaler medlemmerne i forhold til de i den tinglyste fortegnelse anførte fordelingstal en ydelse. Ydelsens størrelse fastsættes af bestyrelsen på grundlag af et af administrator forud for driftsåret udarbejdet budget. Det således af bestyrelsen godkendte driftsbudget gælder i forhold til medlemmerne, medmindre en efterfølgende generalforsamling ændrer driftsbudgettet, i hvilket tilfælde der i driftsåret skal korrigeres i indbetalinger i overensstemmelse med det således ændrede budget. I tilfælde af ekstraordinære udgifter skal administrator efter bestyrelsens beslutning opkræve ekstraordinære ydelser. Overstiger disse ydelser 20% af de budgetmæssige bestemte udgifter, skal spørgsmålet forelægges for en ekstraordinær generalforsamling.

Den ordinære ydelse betales kvartalsmæssigt forud. Til sikkerhed for betaling af de førnævnte ydelser og i øvrigt for ethvert krav, som foreningen måtte få på de enkelte medlemmer, herunder udgiften ved et medlems misligholdelse, udsteder hvert medlem til foreningen et skadesløsbrev med pant i ejerlejligheden.

Størrelsen af skadesløsbrevet er fastsat til kr. 18.000,00.

Såfremt det allerede udstedte skadesløsbrev ikke opfylder disse betingelser, udstedes et tillægsskadesløsbrev.

Generalforsamlingen kan ved simpelt flertal bestemme, at skadesløsbrevene forhøjes ved at udstede tillægsskadesløsbreve, såfremt den almindelige prisudvikling, herunder udviklingen i ejendomspriserne, begrunder dette.

Ved ekstraordinære vedligeholdelses- eller forbedringsudgifter kan generalforsamlingen vedtage, at der lyses ekstraordinære, evt. tidsbegrænsede tillægsskadesløsbreve.

Skadesløsbrevene respekterer de ved tinglysningen værende hæftelser, som hviler på ejendommen, men har i øvrigt oprykkende panteret i den udstrækning, som foranstående eller jævnsides pantehæftelser i henhold til deres indhold afdrages, både ordinært og ekstraordinært.

Omkostninger, herunder tinglysning ved første udstedelse af skadesløsbrev, afholdes af ejeren af ejerlejligheden, mens omkostninger, herunder tinglysning ved ændring af skadesløsbrevet i form af tillægsskadesløsbrev, afholdes af foreningen.

En sælger af en ejerlejlighed hæfter over for foreningen for alle forpligtelser, der påhviler den pågældende ejerlejlighed, indtil skøde er lyst uden præjudicerende retsanmærkninger samt meddelelse om ejerskifte er kommet bestyrelsen og administrator i hænde. Det påhviler køber at give foreningens bestyrelse og administrator meddelelse om ejerskiftet og her at indhente oplysninger om et evt. økonomisk mellemværende mellem sælger og ejerforeningen og foranledige, at et sådant eventuelt mellemværende berigtiges i forbindelse med ejerskiftet.

Foreningens medlemmer

§ 5 Som medlemmer af foreningen kan kun optages ejere af ejerlejligheder i ovennævnte ejendom. Medlemskab er pligtmæssigt og indtræder den dag, den pågældende ejers skøde, uanset om det er betinget, anmeldes til tinglysning. Den tidligere ejers medlemskab ophører først endeligt, når den nye ejers skøde er tinglyst endeligt uden præjudicerende retsanmærkninger.

§ 6 Rettigheder og forpligtelser fordeles mellem medlemmerne i forhold til de i den tinglyste fortegnelse anførte fordelingstal.

Vedligeholdelse og orden

§ 7 Foreningen foretager den forsvarlige udvendige vedligeholdelse, mens den indvendige vedligeholdelse påhviler de enkelte ejere, hvorved bemærkes, at indvendig vedligeholdelse ikke alene omfatter tapetsering, måling og hvidtning, men også vedligeholdelse og fornyelse af gulve, døre og alt lejlighedens udstyr, hvorimod foreningen sørger for vedligeholdelse og fornyelse af lejlighedernes forsyningsledninger og fællesinstallationer indtil de individuelle forgreninger til de enkelte lejligheder.

Udvendig vedligeholdelse af vinduer, herunder også udskiftning af vinduesrammer og karme (vinduespartier), påhviler den enkelte ejer. Udskiftning, maling og reparation må dog ikke forandre ejendommens udseende.

Bestyrelsen kan skaffe sig adgang for reparation eller lignende.

§ 8 Uanset foranstående er det tilladt ejerne for egen regning og risiko at lade etablere altaner, med udgangsdør fra lejligheden, mod ejendommens gård.

Alle altaner, døre m.v. skal med hensyn til placering, materialer, farver, størrelse, konstruktion o.l. følge et af generalforsamlingen forelagt og godkendt projekt og skal skriftligt godkendes af bestyrelsen forinden monteringen. Bestyrelsen kan som betingelse for godkendelse forlange, at der forevises erklæring fra byggemyndigheden om, at denne vil godkende det pågældende projekt.

Al fremtidig vedligeholdelse af altanpartiet, herunder døre, gitre, inddækninger, læ- sejl, tætninger, tilslutninger til andre bygningsdele o.l. samt retablering, skal ligeledes betales af de pågældende lejlighedsejere. Bestyrelsen fastsætter regler for vedligeholdelse af altanerne og ordensregler for deres brug.

Opstår der vandindtrængning og/eller anden skade på andre bygningsdele, hvor skaden kan henføres til altanpartiet m.v., eller skønnes at kunne henføres hertil, er de til enhver tid værende ejere af de pågældende ejerlejlighed(er) pligtige at betale den fulde afhjælpning af skaderne. Medfører altanmonteringen forøgede udgifter for ejerforeningen til vedligeholdelse, forsikring el. lign., skal disse forøgede udgifter betales af lejlighedsejerne fordelt ligeligt mellem ejerlejligheder med opført altan.

§ 9 Hvis en lejlighed groft forsømmes, eller forsømmelsen vil være til gene for de øvrige beboere, kan bestyrelsen kræve nødvendig vedligeholdelse og istandsættelse foretaget inden for en fastsat frist. Efterkommes bestyrelsens krav ikke, kan bestyrelsen sætte vedligeholdelsen i gang for ejerens regning på foreningens vegne, og om fornødent søge fyldestgørelse i foreningens panteret.

§ 10 Ejeren og de personer, som har ophold i lejligheden, skal nøje efterkomme de af bestyrelsen fastsatte ordensregler. Er intet vedtaget, gælder de i standardlejekontrakterne fastsatte regler for husorden.

Husdyr må kun holdes i lejlighederne med bestyrelsens godkendelse. En sådan godkendelse kan tilbagekaldes, såfremt lejlighedsejeren ikke overholder de af bestyrelsen fastsatte ordensregler.

Udlejning af lejlighederne må kun ske med bestyrelsens godkendelse, idet bestyrelsen skal påse, at lejelovens regler overholdes.

Lejlighedsejerne må ikke foretage ændringer, reparationer eller maling af ejendommens ydre, ydersiden af vinduernes træværk eller lade opsætte skilte reklamer m.v. uden bestyrelsens godkendelse.

Misligholdelse

§ 11 Såfremt et medlem

  • ikke betaler de i § 4 nævnte ydelser,
  • i øvrigt ikke opfylder sine økonomiske forpligtelser over for foreningen,
  • groft tilsidesætter sin vedligeholdelsespligt,
  • optræder til alvorlig skade eller ulempe for foreningens virksomhed eller andre medlemmer,
  • gør sig skyldig i forhold svarende til dem, der efter lejelovens bestemmelse berettiger ejeren til at ophæve lejemålet,

kan bestyrelsen bestemme, at ejeren – og i tilfælde af at lejligheden er udlejet, lejeren – straks skal fraflytte lejligheden. Efterkommes dette påbud ikke, skal bestyrelsen om muligt lade udsættelse ske ved umiddelbar fogedforretning eller ved anlæggelse af retssag ved den underretskreds, hvori ejendommen er beliggende.

Anke

§ 12 Bestyrelsens beslutninger kan af et medlem eller af administrator indankes for først kommende ordinære eller ekstraordinære generalforsamling.

Bestyrelsen og generalforsamlingens beslutninger kan prøves ved de ordinære domstole. Sag anlægges ved underret i den retskreds, hvori ejendommen er beliggende.

Anke har ikke opsættende virkning for så vidt angår bestyrelsens beslutninger i henhold til § 11 og ej heller beslutninger, som ikke tåler udsættelse.

Administration

§ 13 Ejendommens almindelige økonomiske og juridiske forvaltning forestås af administrator. Administrationen kan dog af administrator opsiges med 4 – fire - måneders varsel til den første i en kvartalsmåned.

Såfremt der skulle ske grov misligholdelse fra en af parternes side, er den forurettede part berettiget til at kræve forholdet bragt til ophør uden varsel.

Administrator er befuldmægtiget til at handle på foreningens vegne i alle forhold vedrørende den daglige drift.

Administrator er berettiget til i foreningens interesse og på dennes bekostning at anvende juridisk og teknisk bistand.

Alle ind- og udbetalinger sker gennem administrator, som forestår kasse og bogholderi.

Administrator er berettiget til efter behørigt varsel at foretage besigtigelse af medlemmers lejligheder.

Administrators honorar fastsættes årligt i overensstemmelse med sædvanligt gældende honorar.

Regnskab og revision

§ 14 Regnskabsåret er kalenderåret.

Administrator udfærdiger årsregnskabet, som skal foreligge senest den 1. maj hvert år.

Foreningen antager en revisor til at revidere foreningens regnskab. Forsynet med revisors påtegning udsendes regnskabet sammen med indkaldelsen til den årlige generalforsamling.

Generalforsamling

§ 15 Foreningens højeste myndighed er generalforsamlingen. Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år inden den 1. juni med 14 dages varsel efter skriftlig indkaldelse til medlemmerne.

Den ordinære generalforsamling har følgende dagsorden:

  1. Valg af dirigent
  2. Formandens beretning om det forgangne år
  3. Godkendelse af regnskab og påtegning for det forgangne år
  4. Beslutning om fordeling af eventuelt overskud eller dækning af eventuelt underskud
  5. Godkendelse af årets budget
  6. Forslag fra bestyrelsen og medlemmer
  7. Valg af bestyrelse
  8. Valg af revisor
  9. Valg af administrator
  10. Eventuelt

§ 16 Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når

  • en generalforsamling,
  • et flertal af bestyrelses medlemmer,
  • 1/4 af foreningens medlemmer,
  • administrator,

forlanger det med angivelse af dagsorden.

§ 17 Adgang til generalforsamlingen har foreningens medlemmer, dens bestyrelse, administrators repræsentanter og revisor. Kun foreningens medlemmer har stemmeret. Hvert tal i de i § 6 nævnte fordelingstal giver én stemme.

Generalforsamlingen træffer beslutning ved simpelt stemmeflertal undtagen ved afstemning om vedtægtsændringer eller foreningens opløsning.

Forslag til foreningens opløsning kan kun vedtages enstemmigt med tilslutning fra samtlige medlemmer.

Forslag om vedtægtsændringer kan kun vedtages på generalforsamling, hvor mindst 2/3 af stemmerne er repræsenteret og med mindst 2/3 flertal.

Er på en generalforsamling ikke det ifølge ovenstående fornødne antal stemmer repræsenteret, skal der med 14 dages skriftlig varsel indkaldes til ny generalforsamling, der skal afholdes senest 6 uger efter den første generalforsamling. På denne kan forslag, som har været behandlet på den første generalforsamling, vedtages med 2/3 flertal, uanset hvor mange stemmer, der er repræsenteret.

Stemmeret kan udøves ved fuldmagt til en myndig person, der da i kraft af fuldmagten har adgang til generalforsamlingen.

Til valg af ny administrator kræves, at medlemmer, som tilsammen repræsenterer 50% af det samlede fordelingstal, er til stede, og at valget sker med simpelt flertal.

Indtil valg af ny administrator sker, fortsætter foreningens nuværende administrator.

Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal indsendes til bestyrelsens formand senest 8 dage forud for generalforsamlingens afholdelse.

Over det på en generalforsamling passerede føres referat, som underskrives af dirigenten.

Bestyrelsen

§ 18 Foreningens daglige virksomhed ledes af bestyrelsen, som består af 3-5 medlemmer.

Bestyrelsen vælges for et år ad gangen. Genvalg kan ske.

Bestyrelsen vælger selv sin formand og næstformand.

Beslutninger træffes ved simpelt stemmeflertal, og i tilfælde af stemmelighed er formandens og i hans forfald næstformandens stemme udslagsgivende.

Over bestyrelsens møder føres referat, som underskrives af de tilstedeværende medlemmer.

§ 19 Foreningen tegnes af bestyrelsens formand eller næstformand sammen med et af bestyrelsesmedlemmerne.

§ 20 Bestyrelsen holder møde, når et medlem af bestyrelsen kræver det.

§ 21 Ethvert medlem kan pantsætte og sælge sin ejerlejlighed, men kan ikke udleje den uden bestyrelsens samtykke, jfr. § 10. Ejerlejligheden falder i arv og kan være genstand for kreditorforfølgning.

§ 22 Med hensyn til de på ejendommen påhvilende gældsforpligtelser, servitutter m.v. henvises til ejendommens blad i tingbogen.

Påtaleret har foreningens bestyrelse.

---000---




Sted

Farve

Maling

Stueplan

Københavnergrøn,

RAL 6009

B&J, vandig vinduesmaling (glans 30)

1. sal og op

Brun Dodenkop,

RAL 8016 T

Tilpasses tidligere bemaling

Vedtægter

Ejerforeningen

Frederiksberg Allè 45 - Henrik Ibsens Vej 1


§ 1 Foreningen navn er ”Ejerforeningen Frederiksberg Allé 45 / Henrik Ibsens Vej 1”.

§ 2 Foreningens hjemsted er Frederiksberg Kommune.

§ 3 Foreningens formål er at administrere ejendommen matrikel nummer 82 h Frederiksberg, beliggende Frederiksberg Allé 45 og Henrik Ibsens Vej 1, herunder at sørge for, at ro og orden bliver opretholdt i ejendommen, og at ejendommens vedligeholdelsestilstand altid er forsvarlig.

Foreningens kapitalforhold

§ 4 Ved udstedelse af ejerlejlighedsskøde skal der altid ske en fastlæggelse af lejlighedens prioritering, således at hver enkelt lejlighedsejer særskilt hæfter for alle forpligtelser i forbindelse med ejerlejlighedens prioritering.

For foreningens forpligtelser med hensyn til administration, fællesudgifter m.v. hæfter medlemmerne personligt solidarisk.

Til dækning af foreningens udgifter, jf. § 3 betaler medlemmerne i forhold til de i den tinglyste fortegnelse anførte fordelingstal en ydelse. Ydelsens størrelse fastsættes af bestyrelsen på grundlag af et af administrator forud for driftsåret udarbejdet budget. Det således af bestyrelsen godkendte driftsbudget gælder i forhold til medlemmerne, medmindre en efterfølgende generalforsamling ændrer driftsbudgettet, i hvilket tilfælde der i driftsåret skal korrigeres i indbetalinger i overensstemmelse med det således ændrede budget. I tilfælde af ekstraordinære udgifter skal administrator efter bestyrelsens beslutning opkræve ekstraordinære ydelser. Overstiger disse ydelser 20% af de budgetmæssige bestemte udgifter, skal spørgsmålet forelægges for en ekstraordinær generalforsamling.

Den ordinære ydelse betales kvartalsmæssigt forud. Til sikkerhed for betaling af de førnævnte ydelser og i øvrigt for ethvert krav, som foreningen måtte få på de enkelte medlemmer, herunder udgiften ved et medlems misligholdelse, udsteder hvert medlem til foreningen et skadesløsbrev med pant i ejerlejligheden.

Størrelsen af skadesløsbrevet er fastsat til kr. 18.000,00.

Såfremt det allerede udstedte skadesløsbrev ikke opfylder disse betingelser, udstedes et tillægsskadesløsbrev.

Generalforsamlingen kan ved simpelt flertal bestemme, at skadesløsbrevene forhøjes ved at udstede tillægsskadesløsbreve, såfremt den almindelige prisudvikling, herunder udviklingen i ejendomspriserne, begrunder dette.

Ved ekstraordinære vedligeholdelses- eller forbedringsudgifter kan generalforsamlingen vedtage, at der lyses ekstraordinære, evt. tidsbegrænsede tillægsskadesløsbreve.

Skadesløsbrevene respekterer de ved tinglysningen værende hæftelser, som hviler på ejendommen, men har i øvrigt oprykkende panteret i den udstrækning, som foranstående eller jævnsides pantehæftelser i henhold til deres indhold afdrages, både ordinært og ekstraordinært.

Omkostninger, herunder tinglysning ved første udstedelse af skadesløsbrev, afholdes af ejeren af ejerlejligheden, mens omkostninger, herunder tinglysning ved ændring af skadesløsbrevet i form af tillægsskadesløsbrev, afholdes af foreningen.

En sælger af en ejerlejlighed hæfter over for foreningen for alle forpligtelser, der påhviler den pågældende ejerlejlighed, indtil skøde er lyst uden præjudicerende retsanmærkninger samt meddelelse om ejerskifte er kommet bestyrelsen og administrator i hænde. Det påhviler køber at give foreningens bestyrelse og administrator meddelelse om ejerskiftet og her at indhente oplysninger om et evt. økonomisk mellemværende mellem sælger og ejerforeningen og foranledige, at et sådant eventuelt mellemværende berigtiges i forbindelse med ejerskiftet.

Foreningens medlemmer

§ 5 Som medlemmer af foreningen kan kun optages ejere af ejerlejligheder i ovennævnte ejendom. Medlemskab er pligtmæssigt og indtræder den dag, den pågældende ejers skøde, uanset om det er betinget, anmeldes til tinglysning. Den tidligere ejers medlemskab ophører først endeligt, når den nye ejers skøde er tinglyst endeligt uden præjudicerende retsanmærkninger.

§ 6 Rettigheder og forpligtelser fordeles mellem medlemmerne i forhold til de i den tinglyste fortegnelse anførte fordelingstal.

Vedligeholdelse og orden

§ 7 Foreningen foretager den forsvarlige udvendige vedligeholdelse, mens den indvendige vedligeholdelse påhviler de enkelte ejere, hvorved bemærkes, at indvendig vedligeholdelse ikke alene omfatter tapetsering, måling og hvidtning, men også vedligeholdelse og fornyelse af gulve, døre og alt lejlighedens udstyr, hvorimod foreningen sørger for vedligeholdelse og fornyelse af lejlighedernes forsyningsledninger og fællesinstallationer indtil de individuelle forgreninger til de enkelte lejligheder.

Udvendig vedligeholdelse af vinduer, herunder også udskiftning af vinduesrammer og karme (vinduespartier), påhviler den enkelte ejer. Udskiftning, maling og reparation må dog ikke forandre ejendommens udseende.

Bestyrelsen kan skaffe sig adgang for reparation eller lignende.

§ 8 Uanset foranstående er det tilladt ejerne for egen regning og risiko at lade etablere altaner, med udgangsdør fra lejligheden, mod ejendommens gård.

Alle altaner, døre m.v. skal med hensyn til placering, materialer, farver, størrelse, konstruktion o.l. følge et af generalforsamlingen forelagt og godkendt projekt og skal skriftligt godkendes af bestyrelsen forinden monteringen. Bestyrelsen kan som betingelse for godkendelse forlange, at der forevises erklæring fra byggemyndigheden om, at denne vil godkende det pågældende projekt.

Al fremtidig vedligeholdelse af altanpartiet, herunder døre, gitre, inddækninger, læ- sejl, tætninger, tilslutninger til andre bygningsdele o.l. samt retablering, skal ligeledes betales af de pågældende lejlighedsejere. Bestyrelsen fastsætter regler for vedligeholdelse af altanerne og ordensregler for deres brug.

Opstår der vandindtrængning og/eller anden skade på andre bygningsdele, hvor skaden kan henføres til altanpartiet m.v., eller skønnes at kunne henføres hertil, er de til enhver tid værende ejere af de pågældende ejerlejlighed(er) pligtige at betale den fulde afhjælpning af skaderne. Medfører altanmonteringen forøgede udgifter for ejerforeningen til vedligeholdelse, forsikring el. lign., skal disse forøgede udgifter betales af lejlighedsejerne fordelt ligeligt mellem ejerlejligheder med opført altan.

§ 9 Hvis en lejlighed groft forsømmes, eller forsømmelsen vil være til gene for de øvrige beboere, kan bestyrelsen kræve nødvendig vedligeholdelse og istandsættelse foretaget inden for en fastsat frist. Efterkommes bestyrelsens krav ikke, kan bestyrelsen sætte vedligeholdelsen i gang for ejerens regning på foreningens vegne, og om fornødent søge fyldestgørelse i foreningens panteret.

§ 10 Ejeren og de personer, som har ophold i lejligheden, skal nøje efterkomme de af bestyrelsen fastsatte ordensregler. Er intet vedtaget, gælder de i standardlejekontrakterne fastsatte regler for husorden.

Husdyr må kun holdes i lejlighederne med bestyrelsens godkendelse. En sådan godkendelse kan tilbagekaldes, såfremt lejlighedsejeren ikke overholder de af bestyrelsen fastsatte ordensregler.

Udlejning af lejlighederne må kun ske med bestyrelsens godkendelse, idet bestyrelsen skal påse, at lejelovens regler overholdes.

Lejlighedsejerne må ikke foretage ændringer, reparationer eller maling af ejendommens ydre, ydersiden af vinduernes træværk eller lade opsætte skilte reklamer m.v. uden bestyrelsens godkendelse.

Misligholdelse

§ 11 Såfremt et medlem

  • ikke betaler de i § 4 nævnte ydelser,
  • i øvrigt ikke opfylder sine økonomiske forpligtelser over for foreningen,
  • groft tilsidesætter sin vedligeholdelsespligt,
  • optræder til alvorlig skade eller ulempe for foreningens virksomhed eller andre medlemmer,
  • gør sig skyldig i forhold svarende til dem, der efter lejelovens bestemmelse berettiger ejeren til at ophæve lejemålet,

kan bestyrelsen bestemme, at ejeren – og i tilfælde af at lejligheden er udlejet, lejeren – straks skal fraflytte lejligheden. Efterkommes dette påbud ikke, skal bestyrelsen om muligt lade udsættelse ske ved umiddelbar fogedforretning eller ved anlæggelse af retssag ved den underretskreds, hvori ejendommen er beliggende.

Anke

§ 12 Bestyrelsens beslutninger kan af et medlem eller af administrator indankes for først kommende ordinære eller ekstraordinære generalforsamling.

Bestyrelsen og generalforsamlingens beslutninger kan prøves ved de ordinære domstole. Sag anlægges ved underret i den retskreds, hvori ejendommen er beliggende.

Anke har ikke opsættende virkning for så vidt angår bestyrelsens beslutninger i henhold til § 11 og ej heller beslutninger, som ikke tåler udsættelse.

Administration

§ 13 Ejendommens almindelige økonomiske og juridiske forvaltning forestås af administrator. Administrationen kan dog af administrator opsiges med 4 – fire - måneders varsel til den første i en kvartalsmåned.

Såfremt der skulle ske grov misligholdelse fra en af parternes side, er den forurettede part berettiget til at kræve forholdet bragt til ophør uden varsel.

Administrator er befuldmægtiget til at handle på foreningens vegne i alle forhold vedrørende den daglige drift.

Administrator er berettiget til i foreningens interesse og på dennes bekostning at anvende juridisk og teknisk bistand.

Alle ind- og udbetalinger sker gennem administrator, som forestår kasse og bogholderi.

Administrator er berettiget til efter behørigt varsel at foretage besigtigelse af medlemmers lejligheder.

Administrators honorar fastsættes årligt i overensstemmelse med sædvanligt gældende honorar.

Regnskab og revision

§ 14 Regnskabsåret er kalenderåret.

Administrator udfærdiger årsregnskabet, som skal foreligge senest den 1. maj hvert år.

Foreningen antager en revisor til at revidere foreningens regnskab. Forsynet med revisors påtegning udsendes regnskabet sammen med indkaldelsen til den årlige generalforsamling.

Generalforsamling

§ 15 Foreningens højeste myndighed er generalforsamlingen. Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år inden den 1. juni med 14 dages varsel efter skriftlig indkaldelse til medlemmerne.

Den ordinære generalforsamling har følgende dagsorden:

  1. Valg af dirigent
  2. Formandens beretning om det forgangne år
  3. Godkendelse af regnskab og påtegning for det forgangne år
  4. Beslutning om fordeling af eventuelt overskud eller dækning af eventuelt underskud
  5. Godkendelse af årets budget
  6. Forslag fra bestyrelsen og medlemmer
  7. Valg af bestyrelse
  8. Valg af revisor
  9. Valg af administrator
  10. Eventuelt

§ 16 Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når

  • en generalforsamling,
  • et flertal af bestyrelses medlemmer,
  • 1/4 af foreningens medlemmer,
  • administrator,

forlanger det med angivelse af dagsorden.

§ 17 Adgang til generalforsamlingen har foreningens medlemmer, dens bestyrelse, administrators repræsentanter og revisor. Kun foreningens medlemmer har stemmeret. Hvert tal i de i § 6 nævnte fordelingstal giver én stemme.

Generalforsamlingen træffer beslutning ved simpelt stemmeflertal undtagen ved afstemning om vedtægtsændringer eller foreningens opløsning.

Forslag til foreningens opløsning kan kun vedtages enstemmigt med tilslutning fra samtlige medlemmer.

Forslag om vedtægtsændringer kan kun vedtages på generalforsamling, hvor mindst 2/3 af stemmerne er repræsenteret og med mindst 2/3 flertal.

Er på en generalforsamling ikke det ifølge ovenstående fornødne antal stemmer repræsenteret, skal der med 14 dages skriftlig varsel indkaldes til ny generalforsamling, der skal afholdes senest 6 uger efter den første generalforsamling. På denne kan forslag, som har været behandlet på den første generalforsamling, vedtages med 2/3 flertal, uanset hvor mange stemmer, der er repræsenteret.

Stemmeret kan udøves ved fuldmagt til en myndig person, der da i kraft af fuldmagten har adgang til generalforsamlingen.

Til valg af ny administrator kræves, at medlemmer, som tilsammen repræsenterer 50% af det samlede fordelingstal, er til stede, og at valget sker med simpelt flertal.

Indtil valg af ny administrator sker, fortsætter foreningens nuværende administrator.

Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal indsendes til bestyrelsens formand senest 8 dage forud for generalforsamlingens afholdelse.

Over det på en generalforsamling passerede føres referat, som underskrives af dirigenten.

Bestyrelsen

§ 18 Foreningens daglige virksomhed ledes af bestyrelsen, som består af 3-5 medlemmer.

Bestyrelsen vælges for et år ad gangen. Genvalg kan ske.

Bestyrelsen vælger selv sin formand og næstformand.

Beslutninger træffes ved simpelt stemmeflertal, og i tilfælde af stemmelighed er formandens og i hans forfald næstformandens stemme udslagsgivende.

Over bestyrelsens møder føres referat, som underskrives af de tilstedeværende medlemmer.

§ 19 Foreningen tegnes af bestyrelsens formand eller næstformand sammen med et af bestyrelsesmedlemmerne.

§ 20 Bestyrelsen holder møde, når et medlem af bestyrelsen kræver det.

§ 21 Ethvert medlem kan pantsætte og sælge sin ejerlejlighed, men kan ikke udleje den uden bestyrelsens samtykke, jfr. § 10. Ejerlejligheden falder i arv og kan være genstand for kreditorforfølgning.

§ 22 Med hensyn til de på ejendommen påhvilende gældsforpligtelser, servitutter m.v. henvises til ejendommens blad i tingbogen.

Påtaleret har foreningens bestyrelse.

---000---




Sted

Farve

Maling

Stueplan

Københavnergrøn,

RAL 6009

B&J, vandig vinduesmaling (glans 30)

1. sal og op

Brun Dodenkop,

RAL 8016 T

Tilpasses tidligere bemaling

Vedtægter

Ejerforeningen

Frederiksberg Allè 45 - Henrik Ibsens Vej 1


§ 1 Foreningen navn er ”Ejerforeningen Frederiksberg Allé 45 / Henrik Ibsens Vej 1”.

§ 2 Foreningens hjemsted er Frederiksberg Kommune.

§ 3 Foreningens formål er at administrere ejendommen matrikel nummer 82 h Frederiksberg, beliggende Frederiksberg Allé 45 og Henrik Ibsens Vej 1, herunder at sørge for, at ro og orden bliver opretholdt i ejendommen, og at ejendommens vedligeholdelsestilstand altid er forsvarlig.

Foreningens kapitalforhold

§ 4 Ved udstedelse af ejerlejlighedsskøde skal der altid ske en fastlæggelse af lejlighedens prioritering, således at hver enkelt lejlighedsejer særskilt hæfter for alle forpligtelser i forbindelse med ejerlejlighedens prioritering.

For foreningens forpligtelser med hensyn til administration, fællesudgifter m.v. hæfter medlemmerne personligt solidarisk.

Til dækning af foreningens udgifter, jf. § 3 betaler medlemmerne i forhold til de i den tinglyste fortegnelse anførte fordelingstal en ydelse. Ydelsens størrelse fastsættes af bestyrelsen på grundlag af et af administrator forud for driftsåret udarbejdet budget. Det således af bestyrelsen godkendte driftsbudget gælder i forhold til medlemmerne, medmindre en efterfølgende generalforsamling ændrer driftsbudgettet, i hvilket tilfælde der i driftsåret skal korrigeres i indbetalinger i overensstemmelse med det således ændrede budget. I tilfælde af ekstraordinære udgifter skal administrator efter bestyrelsens beslutning opkræve ekstraordinære ydelser. Overstiger disse ydelser 20% af de budgetmæssige bestemte udgifter, skal spørgsmålet forelægges for en ekstraordinær generalforsamling.

Den ordinære ydelse betales kvartalsmæssigt forud. Til sikkerhed for betaling af de førnævnte ydelser og i øvrigt for ethvert krav, som foreningen måtte få på de enkelte medlemmer, herunder udgiften ved et medlems misligholdelse, udsteder hvert medlem til foreningen et skadesløsbrev med pant i ejerlejligheden.

Størrelsen af skadesløsbrevet er fastsat til kr. 18.000,00.

Såfremt det allerede udstedte skadesløsbrev ikke opfylder disse betingelser, udstedes et tillægsskadesløsbrev.

Generalforsamlingen kan ved simpelt flertal bestemme, at skadesløsbrevene forhøjes ved at udstede tillægsskadesløsbreve, såfremt den almindelige prisudvikling, herunder udviklingen i ejendomspriserne, begrunder dette.

Ved ekstraordinære vedligeholdelses- eller forbedringsudgifter kan generalforsamlingen vedtage, at der lyses ekstraordinære, evt. tidsbegrænsede tillægsskadesløsbreve.

Skadesløsbrevene respekterer de ved tinglysningen værende hæftelser, som hviler på ejendommen, men har i øvrigt oprykkende panteret i den udstrækning, som foranstående eller jævnsides pantehæftelser i henhold til deres indhold afdrages, både ordinært og ekstraordinært.

Omkostninger, herunder tinglysning ved første udstedelse af skadesløsbrev, afholdes af ejeren af ejerlejligheden, mens omkostninger, herunder tinglysning ved ændring af skadesløsbrevet i form af tillægsskadesløsbrev, afholdes af foreningen.

En sælger af en ejerlejlighed hæfter over for foreningen for alle forpligtelser, der påhviler den pågældende ejerlejlighed, indtil skøde er lyst uden præjudicerende retsanmærkninger samt meddelelse om ejerskifte er kommet bestyrelsen og administrator i hænde. Det påhviler køber at give foreningens bestyrelse og administrator meddelelse om ejerskiftet og her at indhente oplysninger om et evt. økonomisk mellemværende mellem sælger og ejerforeningen og foranledige, at et sådant eventuelt mellemværende berigtiges i forbindelse med ejerskiftet.

Foreningens medlemmer

§ 5 Som medlemmer af foreningen kan kun optages ejere af ejerlejligheder i ovennævnte ejendom. Medlemskab er pligtmæssigt og indtræder den dag, den pågældende ejers skøde, uanset om det er betinget, anmeldes til tinglysning. Den tidligere ejers medlemskab ophører først endeligt, når den nye ejers skøde er tinglyst endeligt uden præjudicerende retsanmærkninger.

§ 6 Rettigheder og forpligtelser fordeles mellem medlemmerne i forhold til de i den tinglyste fortegnelse anførte fordelingstal.

Vedligeholdelse og orden

§ 7 Foreningen foretager den forsvarlige udvendige vedligeholdelse, mens den indvendige vedligeholdelse påhviler de enkelte ejere, hvorved bemærkes, at indvendig vedligeholdelse ikke alene omfatter tapetsering, måling og hvidtning, men også vedligeholdelse og fornyelse af gulve, døre og alt lejlighedens udstyr, hvorimod foreningen sørger for vedligeholdelse og fornyelse af lejlighedernes forsyningsledninger og fællesinstallationer indtil de individuelle forgreninger til de enkelte lejligheder.

Udvendig vedligeholdelse af vinduer, herunder også udskiftning af vinduesrammer og karme (vinduespartier), påhviler den enkelte ejer. Udskiftning, maling og reparation må dog ikke forandre ejendommens udseende.

Bestyrelsen kan skaffe sig adgang for reparation eller lignende.

§ 8 Uanset foranstående er det tilladt ejerne for egen regning og risiko at lade etablere altaner, med udgangsdør fra lejligheden, mod ejendommens gård.

Alle altaner, døre m.v. skal med hensyn til placering, materialer, farver, størrelse, konstruktion o.l. følge et af generalforsamlingen forelagt og godkendt projekt og skal skriftligt godkendes af bestyrelsen forinden monteringen. Bestyrelsen kan som betingelse for godkendelse forlange, at der forevises erklæring fra byggemyndigheden om, at denne vil godkende det pågældende projekt.

Al fremtidig vedligeholdelse af altanpartiet, herunder døre, gitre, inddækninger, læ- sejl, tætninger, tilslutninger til andre bygningsdele o.l. samt retablering, skal ligeledes betales af de pågældende lejlighedsejere. Bestyrelsen fastsætter regler for vedligeholdelse af altanerne og ordensregler for deres brug.

Opstår der vandindtrængning og/eller anden skade på andre bygningsdele, hvor skaden kan henføres til altanpartiet m.v., eller skønnes at kunne henføres hertil, er de til enhver tid værende ejere af de pågældende ejerlejlighed(er) pligtige at betale den fulde afhjælpning af skaderne. Medfører altanmonteringen forøgede udgifter for ejerforeningen til vedligeholdelse, forsikring el. lign., skal disse forøgede udgifter betales af lejlighedsejerne fordelt ligeligt mellem ejerlejligheder med opført altan.

§ 9 Hvis en lejlighed groft forsømmes, eller forsømmelsen vil være til gene for de øvrige beboere, kan bestyrelsen kræve nødvendig vedligeholdelse og istandsættelse foretaget inden for en fastsat frist. Efterkommes bestyrelsens krav ikke, kan bestyrelsen sætte vedligeholdelsen i gang for ejerens regning på foreningens vegne, og om fornødent søge fyldestgørelse i foreningens panteret.

§ 10 Ejeren og de personer, som har ophold i lejligheden, skal nøje efterkomme de af bestyrelsen fastsatte ordensregler. Er intet vedtaget, gælder de i standardlejekontrakterne fastsatte regler for husorden.

Husdyr må kun holdes i lejlighederne med bestyrelsens godkendelse. En sådan godkendelse kan tilbagekaldes, såfremt lejlighedsejeren ikke overholder de af bestyrelsen fastsatte ordensregler.

Udlejning af lejlighederne må kun ske med bestyrelsens godkendelse, idet bestyrelsen skal påse, at lejelovens regler overholdes.

Lejlighedsejerne må ikke foretage ændringer, reparationer eller maling af ejendommens ydre, ydersiden af vinduernes træværk eller lade opsætte skilte reklamer m.v. uden bestyrelsens godkendelse.

Misligholdelse

§ 11 Såfremt et medlem

  • ikke betaler de i § 4 nævnte ydelser,
  • i øvrigt ikke opfylder sine økonomiske forpligtelser over for foreningen,
  • groft tilsidesætter sin vedligeholdelsespligt,
  • optræder til alvorlig skade eller ulempe for foreningens virksomhed eller andre medlemmer,
  • gør sig skyldig i forhold svarende til dem, der efter lejelovens bestemmelse berettiger ejeren til at ophæve lejemålet,

kan bestyrelsen bestemme, at ejeren – og i tilfælde af at lejligheden er udlejet, lejeren – straks skal fraflytte lejligheden. Efterkommes dette påbud ikke, skal bestyrelsen om muligt lade udsættelse ske ved umiddelbar fogedforretning eller ved anlæggelse af retssag ved den underretskreds, hvori ejendommen er beliggende.

Anke

§ 12 Bestyrelsens beslutninger kan af et medlem eller af administrator indankes for først kommende ordinære eller ekstraordinære generalforsamling.

Bestyrelsen og generalforsamlingens beslutninger kan prøves ved de ordinære domstole. Sag anlægges ved underret i den retskreds, hvori ejendommen er beliggende.

Anke har ikke opsættende virkning for så vidt angår bestyrelsens beslutninger i henhold til § 11 og ej heller beslutninger, som ikke tåler udsættelse.

Administration

§ 13 Ejendommens almindelige økonomiske og juridiske forvaltning forestås af administrator. Administrationen kan dog af administrator opsiges med 4 – fire - måneders varsel til den første i en kvartalsmåned.

Såfremt der skulle ske grov misligholdelse fra en af parternes side, er den forurettede part berettiget til at kræve forholdet bragt til ophør uden varsel.

Administrator er befuldmægtiget til at handle på foreningens vegne i alle forhold vedrørende den daglige drift.

Administrator er berettiget til i foreningens interesse og på dennes bekostning at anvende juridisk og teknisk bistand.

Alle ind- og udbetalinger sker gennem administrator, som forestår kasse og bogholderi.

Administrator er berettiget til efter behørigt varsel at foretage besigtigelse af medlemmers lejligheder.

Administrators honorar fastsættes årligt i overensstemmelse med sædvanligt gældende honorar.

Regnskab og revision

§ 14 Regnskabsåret er kalenderåret.

Administrator udfærdiger årsregnskabet, som skal foreligge senest den 1. maj hvert år.

Foreningen antager en revisor til at revidere foreningens regnskab. Forsynet med revisors påtegning udsendes regnskabet sammen med indkaldelsen til den årlige generalforsamling.

Generalforsamling

§ 15 Foreningens højeste myndighed er generalforsamlingen. Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år inden den 1. juni med 14 dages varsel efter skriftlig indkaldelse til medlemmerne.

Den ordinære generalforsamling har følgende dagsorden:

  1. Valg af dirigent
  2. Formandens beretning om det forgangne år
  3. Godkendelse af regnskab og påtegning for det forgangne år
  4. Beslutning om fordeling af eventuelt overskud eller dækning af eventuelt underskud
  5. Godkendelse af årets budget
  6. Forslag fra bestyrelsen og medlemmer
  7. Valg af bestyrelse
  8. Valg af revisor
  9. Valg af administrator
  10. Eventuelt

§ 16 Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når

  • en generalforsamling,
  • et flertal af bestyrelses medlemmer,
  • 1/4 af foreningens medlemmer,
  • administrator,

forlanger det med angivelse af dagsorden.

§ 17 Adgang til generalforsamlingen har foreningens medlemmer, dens bestyrelse, administrators repræsentanter og revisor. Kun foreningens medlemmer har stemmeret. Hvert tal i de i § 6 nævnte fordelingstal giver én stemme.

Generalforsamlingen træffer beslutning ved simpelt stemmeflertal undtagen ved afstemning om vedtægtsændringer eller foreningens opløsning.

Forslag til foreningens opløsning kan kun vedtages enstemmigt med tilslutning fra samtlige medlemmer.

Forslag om vedtægtsændringer kan kun vedtages på generalforsamling, hvor mindst 2/3 af stemmerne er repræsenteret og med mindst 2/3 flertal.

Er på en generalforsamling ikke det ifølge ovenstående fornødne antal stemmer repræsenteret, skal der med 14 dages skriftlig varsel indkaldes til ny generalforsamling, der skal afholdes senest 6 uger efter den første generalforsamling. På denne kan forslag, som har været behandlet på den første generalforsamling, vedtages med 2/3 flertal, uanset hvor mange stemmer, der er repræsenteret.

Stemmeret kan udøves ved fuldmagt til en myndig person, der da i kraft af fuldmagten har adgang til generalforsamlingen.

Til valg af ny administrator kræves, at medlemmer, som tilsammen repræsenterer 50% af det samlede fordelingstal, er til stede, og at valget sker med simpelt flertal.

Indtil valg af ny administrator sker, fortsætter foreningens nuværende administrator.

Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal indsendes til bestyrelsens formand senest 8 dage forud for generalforsamlingens afholdelse.

Over det på en generalforsamling passerede føres referat, som underskrives af dirigenten.

Bestyrelsen

§ 18 Foreningens daglige virksomhed ledes af bestyrelsen, som består af 3-5 medlemmer.

Bestyrelsen vælges for et år ad gangen. Genvalg kan ske.

Bestyrelsen vælger selv sin formand og næstformand.

Beslutninger træffes ved simpelt stemmeflertal, og i tilfælde af stemmelighed er formandens og i hans forfald næstformandens stemme udslagsgivende.

Over bestyrelsens møder føres referat, som underskrives af de tilstedeværende medlemmer.

§ 19 Foreningen tegnes af bestyrelsens formand eller næstformand sammen med et af bestyrelsesmedlemmerne.

§ 20 Bestyrelsen holder møde, når et medlem af bestyrelsen kræver det.

§ 21 Ethvert medlem kan pantsætte og sælge sin ejerlejlighed, men kan ikke udleje den uden bestyrelsens samtykke, jfr. § 10. Ejerlejligheden falder i arv og kan være genstand for kreditorforfølgning.

§ 22 Med hensyn til de på ejendommen påhvilende gældsforpligtelser, servitutter m.v. henvises til ejendommens blad i tingbogen.

Påtaleret har foreningens bestyrelse.


Husorden ejerforeningen
Frederiksberg Alle 45 - Henrik Ibsens Vej 1

Indledning

Vores ejendom har til huse i en bevaringsværdig ejendom fra 1898, og skal derfor behandles med omsorg og respekt.

Vi skal sikre, at vores ejendom bliver ved med at være et af de mest pragtfulde steder at bo, og samtidig skal vi have en hensynsfuld adfærd over for hinanden, specielt ud fra det synspunkt, at vi er vores egne viceværter. Husordenen skal være med til at sikre dette.


Husordenen skal overholdes af alle, som har bopæl og/eller arbejdsplads i ejendommen. Ejeren har samtidig ansvaret for, at dennes husstand, eventuelle lejere og de personer, som er på besøg, overholder husordenen.


Hvis der opstår spørgsmål til fortolkning af husordenen, eller der er områder, som ikke er beskrevet, kan ejerforeningens bestyrelse kontaktes.

Bestyrelsen har påtaleret

Ejerforeningens bestyrelse har påtaleret, hvis der opstår spørgsmål om fortolkning af eller ved overtrædelse af husordenen. Foreningens medlemmer skal efterleve henstillinger fra bestyrelsen.


Bestyrelsens beslutninger kan kræves behandlet af et medlem eller af administrator på førstkommende ordinære eller ekstraordinære generalforsamling.
Adgang til forsyningsledninger og fællesinstallationer
Den enkelte ejer skal sikre, at der er uhindret adgang til vedligeholdelse og fornyelse af lejlighedens forsyningsledninger og fællesinstallationer. I tilfælde hvor adgangen er begrænset f.eks. ved afskærmning skal ejer sikre den nødvendige adgang til forsyningsledninger og fællesinstallationer.
Vedligeholdelses- og fornyelsesarbejder skal varsles med minimum 3 uger før arbejdet påbegyndes.
Eventuelle udgifter for at sikre adgang til forsyningsledninger og fællesinstallationer og evt. reetablering af afskærmning, maling og lignende påhviler den enkelte ejer.
Affald
Affaldscontainerne i gården er kun til almindeligt husholdningsaffald, og alt køkkenaffald skal så vidt muligt altid anbringes i lukkede poser med knude. Låget til affaldscontainere skal altid holdes lukket, så vi undgår rotter.
I Frederiksberg kommune har man af hensyn til miljøet valgt at affaldssortere, det er derfor vigtigt, at vi alle sorterer vores affald i de rigtige beholdere:
• Alt affald skal lægges i affaldscontainerne i gården. For at undgå rotter skal affaldet fordeles i de tomme containere, så låget kan lukkes.
• Papkasser m.v. skal klappes sammen så de fylder mindst muligt, når de lægges i containerne til pap og karton. Aviser, blade, reklamer og rent papir skal lægges i de dertil opstillede avis-containere
• Blødt såvel som hårdt plastaffald lægges i den særlige container til plast
• Jern og metal skal lægges i containeren til metal
• Brugte batterier skal lægges i den særlige batteribeholder
• Miljøaffald såsom malerrester m.v. stilles i kælderen, hvorefter bestyrelsen sørger for at det kommer i det aflåste miljø-skab
• Flasker og glas skal lægges i flaskecontaineren ved Ole Købmand
• Der må ikke henstilles affald ved siden af containerne eller på fællesarealer.
• Juletræer (max højde 1½ meter) kan sættes nede i gården i januar måned, hvorefter de fjernes med dagrenovationen (større juletræer skal saves i mindre dele).
Har du storskrald, skal du selv sørge for bortskaffelse eller eventuelt benytte den affaldscontainer, som bliver bestilt ca. én gang om året. Opbevaring af storskrald kan ikke ske på fællesarealer. Der henvises i øvrigt til kommunens genbrugsstation.
Altaner
Brugen af ejendommens altaner skal ske ud fra hensyn til naboer og alles sikkerhed, og skal fremstå ryddelige.
Da alle altanerne er udført i samme materiale og tilpasset ejendommens karakter, er det vigtigt at dette fortsat bevares. Læsejl indkøbes og skiftes i fællesskab efter bestyrelsens anvisning. Gelænder på altan skal bevares i oprindelig farve
Der må anvendes parasoller og ikke-permanente former for sol afskærmning på altanen.
Det er tilladt at bruge el- og gasgrill på altanerne.
På altanerne må der ikke opsættes eller fastmonteres: paraboler, markiser, lamper, foderbrætter, eller etableres udekøkken.
Brandsikring
Hoved- og køkkentrapper er flugtveje. Trapperne skal til enhver tid være passerbare og opbevaring af personlige ejendele skal begrænses.
Branddøre skal holdes lukket.
Bestyrelsen opfordrer til, at der opsættes røgalarmer i alle lejligheder.
Cykler og barnevogne
Cykler med og uden cykelkurv. De nye cykelstativer, som er opsat i den sydligste ende af skuret, har en større afstand mellem stativerne end de gamle. Samtidig er de koniske, så cykler med forskellige dækbredder kan sidde i stativet. Cykler med kurv stilles i de nye stativer. Cykler uden kurv og børnecykler bedes benytte de gamle stativer mellem ejendommens gavl og affaldscontainer.
Ladcykler har 2 pladser ved siden af affaldscontainerne, da de spærrer for en del for andre cykler, afhængig af om det er den nye eller gamle model. Bliver der behov for mere plads til ladcykler vil solkrogen eller det modsatte hjørne mod syd kunne benyttes.
Løbehjul som benyttes bedes placeret på det hvide plankeværk rundt om affaldscontaineren. Undgå at smide løbehjul under trapper og rundt på gangene. De løbehjul som findes, vil blive placeret i cykelkælderen. Den sydligste nedgang.
Barnevogne kan opbevares under hovedtrappen. Opbevaring i porten er ikke en løsning. (grundet tyveri og adgang for renovationen)
HUSK
Undgå at benytte cyklens støtteben, det optager mere plads end nødvendigt.
Undlad at bruge cykelstativerne til opbevaring af gamle, uanvendelige cykler, legetøjscykler eller lignende, der reelt ikke benyttes.
Cykelkælderen under nr. 1 kan benyttes til cykler, barnevogne og lignende.
Cirka to gange om året rydder bestyrelsen op blandt cykler, knallerter og barnevogne, der henstår ubenyttet. Forud for oprydningen sættes opslag op.
Driftsforstyrrelser
Alle driftsforstyrrelser, herunder uregelmæssigheder ved el-, vand- og varmeforsyningen mv. skal meddeles til bestyrelsen eller administrator.
Er situationen akut, kan du kontakte de pågældende leverandører eller ejendommes faste håndværkere. Bestyrelsen orienteres efterfølgende. Er situationen ikke akut, må du ikke uden bestyrelsens godkendelse rekvirere håndværkere på ejerforeningens regning. Der henvises i øvrigt til ejerforeningens vedtægter om vedligeholdelse og forandringer i boligen.
Bestyrelsen og Ista skal informeres om udskiftning eller nedtagning af radiatorer i de enkelte lejligheder, da det kan påvirke forsyning til øvrige lejligheder.
Døre og vinduer
Alle døre til opgange samt porten skal være aflåst. Hold øje med at yderdøre smækker efter dig, og husk at låse bagtrapper.
Lad ikke trappevinduer stå åbne i længere tid. Hvis du har åbnet et vindue, er det dit ansvar også at lukke det igen.
Fælles vinduer og døre bliver vedligeholdt af ejerforeningen, mens både ud- og indvendig vedligeholdelse af hver enkelt lejligheds vinduer, herunder maling og udskiftning af vinduesrammer og karme, påhviler den enkelte ejer efter bestyrelsens godkendelse af det planlagte arbejde.

Sted Farve Maling
Stueplan Københavnergrøn, RAL 6009 B&J, vandig vinduesmaling (glans 30)
1. sal og op Brun Dodenkop RAL 8016 Tilpasses tidligere bemaling
Elinstallationer
Fejl og mangler i boligens elinstallationer øger risikoen for brand markant. De hyppigste årsager til brandkilder er installationer, hvor man har brugt forkerte eller mangelfulde kabler, f.eks. kabler, som ikke er ordentligt isolerede, eller ikke kan tåle den spænding, der løber i kablet. Gamle mørnede stofledninger, hvor isoleringen er brudt, lampeudtag i loftet uden afdækning, som trækker støv eller spindelvæv op i udtaget, eller stikkontakter, hvor der kan trænge fugt ind, er også hyppige brandkilder.
Du tester din HFI/HPFI-afbryder ved at trykke på prøveknappen på anlægget, hvorefter relæet skal slå fra. Har du sikringer, som ofte springer, eller en fejlstrømsafbryder, der ofte kobler fra, bør du kontakte en autoriseret elinstallatør, som kan kontrollere installationerne.
Facader
Den enkelte ejer må ikke foretage nogen form for ændringer af ejendommens facade, herunder vinduer, altaner mm. og der må ikke opsættes eller fastmonteres parabolantenner, lamper, altanvarmere, markiser eller lignende på ydre vægge og altaner uden bestyrelsens godkendelse.
Fester
Festlige sammenkomster med høj musik er naturligvis i orden, så længe det ikke overdrives og går ud over det gode naboskab. Det er en god idé at sætte et opslag op på opslagstavlerne ca. en uge før festen.
Støjende adfærd bør begrænses efter kl. 23. Ved fester og lignende bør du sikre dig dine naboers indforståelse og endvidere udvise særlige hensyn efter kl. 23. (se punktet Ro)
Fællesarealer
Vi skal bruge penge på mange ting for at vedligeholde ejendommen. Vi er vores egne viceværter, og derfor er det vigtigt, at vi alle er opmærksomme på at passe på og holde øje med ting, som vi skal have gjort noget ved hurtigt. Den hurtige indsats er ofte det, som kan spare os for yderligere udgifter senere.
Du må frit benytte bænke, borde og græsarealer i gården. Pas på vores grønne områder, så vi alle kan have glæde af dem. Vi har ingen havemand, så derfor er havearbejde også en fælles opgave. Brug derfor gerne lidt tid på at hive ukrudt op og slå græsset. Affald og andet må ikke efterlades. Ryd op efter dig (og dine børn) – der er andre, som også gerne vil benytte gården.
Der må ikke tegnes eller males på fliser, murværk eller andre af ejendommens bestanddele.
Efterlad ikke ting i porten og indgangspartier. Motorcykler, scootere og knallerter har ikke adgang til gården med mindre særlige forhold taler for det – kontakt bestyrelsen for godkendelse.
For at undgå rotter må der ikke fodres fugle, tilløbende katte eller andre dyr på udendørsarealerne. Rotter anmeldes til kommunen, og bestyrelsen orienteres.
Der må ikke antændes fyrværkeri på ejendommens arealer.
Kun gas- og el-grill må benyttes i den halvdel af haven der vender mod Frederiksberg Alle på grund af lugtgener.
Glas- og sanitetsforsikring
Alle ruder i ejendommen er dækket af ejendommens glasforsikring. Derfor skal ituslåede ruder – både i lejligheder, opgange og fællesrum – anmeldes til administrator, hvorefter ejerforeningen vil foretage det fornødne.
Der er ikke via ejerforeningen tegnet kollektiv sanitetsforsikring.
Husdyr
Ejerforeningen skal godkende husdyrhold i lejligheder. Dog er mindre husdyr (hund, kat og andre almindelige husdyr) tilladt uden godkendelse, hvis det ikke er til gene for øvrige beboere.
Bestyrelsen kan forlange et husdyr fjernet fra en lejlighed og fra ejerforeningens område, hvis ejeren gentagne gange ikke efterlever berettigede klager fremsat af administrator eller bestyrelsen på grund af husdyr.
Bortskaffelse af hundes efterladenskaber på fællesarealer er den enkelte ejers ansvar.
Kommunikation og information
Al kommunikation mellem ejerforeningen og ejerne, herunder indkaldelse til generalforsamling, fremsendelse af fuldmagter og forslag, udsendelse af referater og påkrav, kan ske digitalt ved e-mail eller andet almindeligt anerkendt elektronisk medie.
Ejerne har pligt til at orientere ejerforeningens bestyrelse eller administrator om den elektroniske adresse, der kan bruges til kommunikation med ejeren. Ved ændringer i ejerens elektroniske adresse har ejeren pligt til at orientere ejerforeningens bestyrelse eller en eventuel administrator herom. I modsat fald anses indkaldelser mv., som er sendt til den senest oplyste adresse, for at være kommet frem.
Adgang til Ejerforeningens hjemmeside i henhold til persondataforordningens.
Ejere, som er fritaget fra modtagelse af digital post fra det offentlige, kan mod fremvisning af dokumentation herfor, blive fritaget for den elektronisk kommunikationsform. Ejere, der har behov for en papirudskrift af meddelelser fra bestyrelsen kan rekvirere en sådan hos bestyrelsen eller administrator mod betaling af et nærmere fastsat, rimeligt gebyr.
På hver hovedtrappe er der en opslagstavle, som kan benyttes af bestyrelsen og alle beboere til information.
Alle (os selv og alle andre) bør undlade at opsætte meddelelser på døre og lignende.
Klager
Hvis du vil klage over en anden beboer, bør du forinden tale med vedkommende om, hvad du oplever, og hvordan det generer.
Det er bestyrelsen, som behandler klager over beboere, som ikke overholder husordenen. Bestyrelsen vil ved behandling af klager kontakte ejeren af boligen, da denne har ansvaret for husstanden, lejere og de personer, som er på besøg.
Nøgler og skiltning
Nøgler til ejerlejligheden og postkasse er ejers eget ansvar og opgave at anskaffe. Den enkelte ejer er ansvarlig for at postkassen er i brugbar stand og tømmes.
Nøgle til porten, hoved- og køkkentrapper er den samme, og bestyrelsen anviser leverandør, således at den nye ejer kan skaffe sig egne nøgler ud fra en masternøgle.
I forbindelse med ind- og udflytning skal navneskiltet på dørtelefonen og postkassen skiftes. Kontakt bestyrelsen for udskiftning af navneskilt.
Opgange, kældre og lofter
Trapperne skal til enhver tid være passerbare og opbevaring af personlige ejendele skal begrænses Der må ikke placeres private genstande på fællesarealer i kældre og på loftet – det er flugtveje og skal derfor holdes frie (se afsnittet om brandsikring).
Tørreloftet kan frit anvendes på eget ansvar. Du bør sikre dig, at der altid er fri passage mellem køkkentrapperne.
Der skal udvises stor forsigtig ved transport med møbler, hvidevarer og andre genstande, der kan forvolde skade på opgange og trappevægge.
Privatlivspolitik
Bestyrelsen udarbejder en privatlivspolitik for ejerforeningen.
Pulterrum
Bestyrelsen tildeler et pulterrum til hver enkelt ejerlejlighed – enten på loftet eller i kælderen.
Alle pulterrum kan bruges til opbevaring af personlige ejendele og skal altid holdes aflåst.
Der må ikke foretages ændringer af pulterrum, indretninger af rum eller installationer, herunder etablering af elektricitet, udskiftning af døre og vinduer, røromlægninger eller ilægning af gulve.
Pulterrum må ikke bebos eller benyttes til overnatning.
Tæpper, aviser og andet der kan opsamle som kan opsamle fugt og dermed være medvirkende til udvikling af svampe- og rådskader på ejendommen, skal opbevares i plastkasser.
Ved fraflytning skal pulterrummet tømmes.
Rengøring
Der bliver foretaget regelmæssig trappevask på hoved- og køkkentrapper. En nærmere beskrivelse af den regelmæssige trappevask fremgår af opslagstavlerne.
Sviner du trappe og opgange til, f.eks, i forbindelse med håndværksarbejde, bortskaffelse af juletræ eller flytning, skal du selv sørge for fornøden rengøring umiddelbart efter. Ved længevarende håndværksarbejde skal rengøring ske løbende. Trapper og opgange kan i den forbindelse om fornødent afdækkes.
Ro
Der er ganske lydt i vores ejendom. Vær derfor opmærksom på, at du relativt nemt kommer til at forstyrre dine naboer. Du bør begrænse støjgener i ejendommen mest muligt.
Brug af tv, radio, musikanlæg, musikinstrumenter, maskiner mv. skal ske under hensyntagen til naboerne.
Støjende adfærd bør begrænses efter kl. 23. Ved fester og lignende bør du sikre dig dine naboers indforståelse og endvidere udvise særlige hensyn efter kl. 23 (se også afsnittet om ”Fester”).
Vaskemaskiner og tørretumblere bør så vidt muligt ikke bruges mellem kl. 23 og 8.
Brug af boremaskiner, slibemaskiner og andet støjende værktøj må kun finde sted på hverdage mellem 8 og 18, i weekenden og på helligdage mellem 10 og 16. Det er en god idé at sætte et opslag op på opslagstavlerne ca. en uge før, du påbegynder større byggearbejder.
Professionel musikudøvelse må kun finde sted med accept fra berørte ejere og efter bestyrelsens godkendelse. (se punktet fester)
Rygning
Det er ikke tilladt at ryge på ejendommens fællesarealer indendørs – det være sig i opgange, kældre, loft samt eget pulterrum.
Rygning på altaner, for åbne vinduer og i gården bør begrænses.
Cigaretskod må ikke smides på fællesarealer.
Sikring af ejendommen
For at forhindre tyverier og skader opfordres alle derfor til at sørge for, at samtlige døre til opgange, porten, kældre- og loftrum altid holdes aflåst.
Har du brug for at slå låsen fra eller sætte døren på krog et øjeblik, så har du også ansvaret for at slå låsen til/smække døren igen umiddelbart efter.
Luk aldrig nogen, som du ikke kender, ind i opgangen. Tyve kan også udgive sig for at være ”reklamer”.
Reagér, hvis du bliver opmærksom på forhold, der ikke er, som de bør være. Der kan være tale om:
• Belysning, der ikke virker
• Låse eller dørpumper, der ikke fungerer
• Regnvand på lofter og i kældre
• Vandskader på rørinstallationer, afløb og kloakker
• Lys på lofter, kældre og i opgangene, som ikke går ud, som det plejer
• Ruder og mindre ting, der er gået i stykker, fx dørlåse, el-kontakter, vandhaner og bygningskonstruktioner
• Akutte brud på installationer
• Røgalarmer, der løber tør for batteri
I forbindelse med væsentlige ombygningsarbejder i lejlighederne skal du være opmærksom på, at byggeprojektet skal anmeldes til ejendommens forsikringsselskab, inden det igangsættes.
Lukning af vand- og/eller el skal ske med minimum 1 uges varsel med angivelse af dato og tidsrum.
Ifølge forsikringsbestemmelserne er der ikke dækning ved skader, der skyldes projekteringsfejl, fejlkonstruktion, materialefejl og forkert udførelse. Hvis du er i tvivl om arbejdet er omfattet af anmeldelsespligten, kan du henvende dig til bestyrelsen eller administrator.
Skiltning
Al ny skiltning, belysning, reklamering og lignende på ejendommens facade samt ændringer af samme skal inden udførelsen godkendes af bestyrelsen. Alle forslag til facadeændringer skal desuden godkendes af Frederiksberg kommune. Forslaget skal ledsages af bestyrelsens udtalelse.
Kortvarig og lejlighedsvis skiltning på udstillingsvinduer, f.eks. i forbindelse med udsalg og lignende, kræver bestyrelsens godkendelse.
Skiltning, belysning mv. skal som hovedregel passe til ejendommens facadeudtryk, stil og farve. Skiltning skal placeres i vinduespartier og/eller døre. Skiltning må ikke være sammenhængende over flere lejemål. Al skiltning skal anbringes på forretningens hovedfacade i forbindelse med døre og vinduer og må kun dække en begrænset del af vindues- og dørarealer under hensyn til at ejendommens facadeudtryk bevares. Skiltningen skal fortrinsvis være i hvid farve – væsentlige afvigelser skal godkendes af bestyrelsen.
Belysning af skilte må ikke blænde trafikanter eller genere nærtboende. Der må ikke anvendes armaturkasser/lyskasser til facadeskiltning.
Snerydning
Ejerforeningen har indgået aftale om snerydning med ekstern samarbejdspartner.
Tyverisikring
Etableres der tyverisikring i lejlighederne, skal dette ske uden at ændre på fællesarealer. Ligeledes for udstillingsvinduer skal tyverisikringen ske i lighed med skiltning og respektere facadens udseende.
Opsætning af gitter monteret på facademur er ikke tilladt, ligesom foranstaltninger, der medfører hel eller delvis blænding af vinduer efter lukketid ikke er tilladt. Hvis specifikke forretningsområder kræver noget sådant, skal det godkendes af bestyrelsen. Vinduespartier skal både i og uden for normal åbningstid fremtræde ”levende”
Vand
Vand er en knap og kostbar ressource - en ven og en fjende.
• Utætte pakninger i dine installationer, f.eks. løber vandet i toilettet i din lejlighed?
• Utætte rør på fællesarealer
• Kloak- og regnvand ledes korrekt ud i de dertil egnede afløb
• Alle vinduer er tætte, også i kælder og på loft
• Vær specielt opmærksom på læk og rust fra radiatorer
Bestyrelsen gør, hvad den kan, men tidlig varsling er vigtig. Derfor må du gerne varsle bestyrelsen, når du ser noget uregelmæssigt på fællesarealer, og tage hurtigt affære, hvis det er hos dig selv.
Husorden er Vedtaget den 30. marts 2021 af ejerforeningens bestyrelse.
Husorden forelægges på ordinær generalforsamling 31. maj 2021.
Privatlivspolitik for Ejerforeningen
Frederiksberg Allé 45 / Henrik Ibsens Vej 1
Dataansvarlig
Dato for seneste ændring i privatlivspolitikken: 16. marts 2020.
Ejerforeningen Frederiksberg alle 45 / Henrik Ibsens Vej 1 er dataansvarlige
Ejerforeningen behandler personoplysninger og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik, der kort fortæller dig, hvordan vi behandler dine personoplysninger til sikring af en fair og gennemsigtig behandling.
Gennemgående for vores databehandling er, at vi kun behandler personoplysninger til bestemte formål og ud fra berettigede (legitime) interesser. Vi behandler kun personoplysninger, der er relevante og nødvendige til opfyldelse af de angivne formål, og vi sletter dine oplysninger, når de ikke længere er nødvendige.
Kontaktoplysninger på den dataansvarlige
Ejerforeningen dataansvarlig, og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen.
Kontaktoplysninger: Ejerforeningen Frederiksberg Alle 45 / Henrik Ibsens Vej 1
c/o Blomfelt Administration ApS
Adresse: Tømmerupvej 75 2770 Kastrup
CVR: 33845553
Tlf.: +45 7020 9120
E-mail: info@blomfelt.dk
Website: www.frederiksbergalle45.dk
Behandling af personoplysninger
Ejerforeningen behandler personoplysninger om:
1. ejerforeningens medlemmer
almindelige personoplysninger (navn, adresse-, telefonnummer, e-mailadresse, bankkontonummer.
personoplysninger, der er tillagt en højere grad af beskyttelse (personnummer)
2. lejere og fremlejere
almindelige personoplysninger (navn, adresse-, telefonnummer, e-mailadresse, bankkontonummer
personoplysninger, der er tillagt en højere grad af beskyttelse (personnummer)
3. administrator, forsyningsvirksomheder, håndværker og andre leverandører
almindelige personoplysninger (navn, adresse-, telefonnummer, e-mailadresse, bankkontonummer
personoplysninger, der er tillagt en højere grad af beskyttelse (personnummer)
Her indsamler vi oplysninger fra
Normalt får Ejerforeningen oplysningerne fra ejerforeningens medlemmer. I nogle tilfælde indhentes/modtages oplysningerne fra andre kilder så som, sælger af lejlighed, mægler, udlejer, offentlige myndigheder, f.eks. ved tinglysning
Ejerforeningens formål med behandling af dine personoplysninger
Ejerforeningen behandler dine personoplysninger til bestemte formål, når der er en lovlig grund:
• foreningens berettigede (legitime) interesser i at behandle dine oplysninger (interesse-afvejningsreglen)
• at det er nødvendigt for at opfylde en kontrakt/ aftale med dig
• behandling efter samtykke
• behandling efter lovkrav fx:
o BBR-loven
o Ejerlejlighedsloven
o Forældelsesloven
o Hegnsloven
o Jordforureningsloven
o Obligatorisk byggeskadeforsikring
o OIS-bekendtgørelsen
o Regnskabsloven
o Vurdering af fast ejendom
Formål med behandlingen i forhold til:
1. ejerforeningens medlemmer:
• ejerforeningen drift og medlemshåndtering, herunder opkrævning af ejer- og boligafgift samt daglig drift og håndtering af foreningen
• sikre bevaring kulturelle og historiske oplysning om ejendommen og ejerforeningen gennem bevaring af skriftlig og billedmæssig dokumentation.
2. lejere og fremlejere:
• håndtering af leje- eller fremlejeforhold, herunder opkrævning af husleje samt daglig drift og håndtering af foreningen
• sikre bevaring kulturelle og historiske oplysning om ejendommen og ejerforeningen gennem bevaring af skriftlig og billedmæssig dokumentation
3. administrator, forsyningsvirksomheder, håndværker og andre leverandører:
• understøtte driften af ejerforening, og medlemshåndtering, herunder opkrævning af ejer- og boligafgift samt daglig drift og håndtering af foreningen
• opfyldelse af lovkrav, kontraktmæssige forhold
• udbetaling af godtgørelser, refusioner og lignende
• sikre bevaring kulturelle og historiske oplysning om ejendommen og ejerforeningen gennem bevaring af skriftlig og billedmæssig dokumentation.
Ejerforeningen behandler kun personoplysninger ud fra legitime interesser
I det omfang vi behandler dine medlemsoplysninger på baggrund af interesseafvejningsreglen, vil denne behandling udelukkende være motiveret af berettigede (legitime) interesser som:
• ejerforeningens bestyrelses varetagelse af deres lov- og vedtægtsbestemte opgaver i forhold ejendommens drift.
• håndtering af medlemsrettigheder i henhold til vedtægterne, husorden m.v., herunder i forhold til generalforsamlinger
• administrators opfyldelse af medlemspligter, herunder opkrævning og betaling til forsyningsselskaber, håndværkere og andre leverandører.
• afholdelse af sociale arrangementer samt andre aktiviteter
• brug af situationsbilleder taget i foreningen, der viser en konkret aktivitet eller situation i foreningen
• videregivelse af personoplysninger til administrator og revisor samt håndværkere m.v.
• af praktiske og administrative hensyn samt med henblik på forældelsesreglerne opbevarer vi dine oplysninger også i en periode efter din udtræden af foreningen
Samtykke
Oftest vil behandling af personoplysninger basere sig på et andet lovligt grundlag end samtykke. Ejerforeningen indhenter derfor kun dit samtykke, når det i sjældne tilfælde er nødvendigt for at behandle dine personoplysninger til et eller flere af de formål, der er beskrevet ovenfor.
Hvis vi indhenter samtykke, er det frivilligt, om du vil give samtykket, og du kan til enhver tid trække samtykket tilbage ved at give os besked herom.
Videregivelse af dine personoplysninger
I forbindelse med drift og administration af foreningen sker der videregivelse af oplysninger til myndigheder, ejendomsadministrator, revisor, leverandører, mæglere og håndværkere.
Vi videregiver ikke personoplysninger til firmaer til markedsføringsbrug uden dit samtykke.
Opbevaring og sletning af dine personoplysninger
Vi har forskellige behandlingsformål og opbevaringsperioder afhængigt af, om vi behandler dine personoplysninger som medlem af foreningen, som lejer- eller som fremlejer.
1. medlem af foreningen:
vi opbevarer dine personoplysninger i en periode fra medlemskabets ophør til 5 år efter udløbet af det regnskabsår, hvor du er udtrådt af foreningen.
personoplysninger der indgår i materiale der beskriver ejendommen og foreningens historie slettes ikke.
2. lejer- eller fremlejer:
vi opbevarer dine personoplysninger i en periode fra medlemskabets ophør til 5 år efter udløbet af det regnskabsår, hvor dit leje- eller fremlejeforhold ophørte.
personoplysninger der indgår i materiale der beskriver ejendommen og foreningens historie slettes ikke.
3. administrator, forsyningsvirksomheder, håndværker og andre leverandører:
ejerforeningen opbevarer personoplysninger i en periode i 5 år fra ophøret af et kontrakt- eller aftaleforhold, eller længere hvor der efter lovgivning kræves.
Dine rettigheder
Du har en række særlige rettigheder, når vi behandler personoplysninger om dig:
• retten til at blive oplyst om behandlingen af data
• retten til indsigt i egne personoplysninger
• retten til berigtigelse
• retten til sletning
• retten til begrænsning af behandling
• retten til dataportabilitet (udlevering af data i et almindeligt anvendt format)
• retten til indsigelse.
Du kan gøre brug af dine rettigheder, herunder gøre indsigelse mod vores behandling, ved at henvende dig til os. Vores kontaktoplysninger finder du øverst.
Hvis du f.eks. henvender dig med en anmodning om at få rettet eller slettet dine personoplysninger, undersøger vi, om betingelserne er opfyldt, og gennemfører i så fald ændringer eller sletning så hurtigt som muligt.
Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet.
Revidering af privatlivspolitikken
Vi forbeholder os retten til at ændre i denne privatlivspolitik fra tid til anden. Ved ændringer vil datoen øverst i privatlivspolitikken blive ændret. Den til enhver tid gældende privatlivspolitik vil være tilgængelig på vores websted.

Privatlivspolitikken er gældende fra 16.03.2020.



Husorden ejerforeningen Frederiksberg Alle 45 - Henrik Ibsens Vej 1Indledning

Vores ejendom har til huse i en bevaringsværdig ejendom fra 1898, og skal derfor behandles med omsorg og respekt.

Vi skal sikre, at vores ejendom bliver ved med at være et af de mest pragtfulde steder at bo, og samtidig skal vi have en hensynsfuld adfærd over for hinanden, specielt ud fra det synspunkt, at vi er vores egne viceværter. Husordenen skal være med til at sikre dette.

Husordenen skal overholdes af alle, som har bopæl og/eller arbejdsplads i ejendommen. Ejeren har samtidig ansvaret for, at dennes husstand, eventuelle lejere og de personer, som er på besøg, overholder husordenen.

Hvis der opstår spørgsmål til fortolkning af husordenen, eller der er områder, som ikke er beskrevet, kan ejerforeningens bestyrelse kontaktes.

Bestyrelsen har påtaleret

Ejerforeningens bestyrelse har påtaleret, hvis der opstår spørgsmål om fortolkning af eller ved overtrædelse af husordenen. Foreningens medlemmer skal efterleve henstillinger fra bestyrelsen.

Bestyrelsens beslutninger kan kræves behandlet af et medlem eller af administrator på førstkommende ordinære eller ekstraordinære generalforsamling.

Adgang til forsyningsledninger og fællesinstallationer

Den enkelte ejer skal sikre, at der er uhindret adgang til vedligeholdelse og fornyelse af lejlighedens forsyningsledninger og fællesinstallationer. I tilfælde hvor adgangen er begrænset f.eks. ved afskærmning skal ejer sikre den nødvendige adgang til forsyningsledninger og fællesinstallationer.

Vedligeholdelses- og fornyelsesarbejder skal varsles med minimum 3 uger før arbejdet påbegyndes.

Eventuelle udgifter for at sikre adgang til forsyningsledninger og fællesinstallationer og evt. reetablering af afskærmning, maling og lignende påhviler den enkelte ejer.

Affald

Affaldscontainerne i gården er kun til almindeligt husholdningsaffald, og alt køkkenaffald skal så vidt muligt altid anbringes i lukkede poser med knude. Låget til affaldscontainere skal altid holdes lukket, så vi undgår rotter.

I Frederiksberg kommune har man af hensyn til miljøet valgt at affaldssortere, det er derfor vigtigt, at vi alle sorterer vores affald i de rigtige beholdere:

  • Alt affald skal lægges i affaldscontainerne i gården. For at undgå rotter skal affaldet fordeles i de tomme containere, så låget kan lukkes.
  • Papkasser m.v. skal klappes sammen så de fylder mindst muligt, når de lægges i containerne til pap og karton. Aviser, blade, reklamer og rent papir skal lægges i de dertil opstillede avis-containere
  • Blødt såvel som hårdt plastaffald lægges i den særlige container til plast
  • Jern og metal skal lægges i containeren til metal
  • Brugte batterier skal lægges i den særlige batteribeholder
  • Miljøaffald såsom malerrester m.v. stilles i kælderen, hvorefter bestyrelsen sørger for at det kommer i det aflåste miljø-skab
  • Flasker og glas skal lægges i flaskecontaineren ved Ole Købmand
  • Der må ikke henstilles affald ved siden af containerne eller på fællesarealer.
  • Juletræer (max højde 1½ meter) kan sættes nede i gården i januar måned, hvorefter de fjernes med dagrenovationen (større juletræer skal saves i mindre dele).

Har du storskrald, skal du selv sørge for bortskaffelse eller eventuelt benytte den affaldscontainer, som bliver bestilt ca. én gang om året. Opbevaring af storskrald kan ikke ske på fællesarealer. Der henvises i øvrigt til kommunens genbrugsstation.

Altaner

Brugen af ejendommens altaner skal ske ud fra hensyn til naboer og alles sikkerhed, og skal fremstå ryddelige.

Da alle altanerne er udført i samme materiale og tilpasset ejendommens karakter, er det vigtigt at dette fortsat bevares. Læsejl indkøbes og skiftes i fællesskab efter bestyrelsens anvisning. Gelænder på altan skal bevares i oprindelig farve

Der må anvendes parasoller og ikke-permanente former for sol afskærmning på altanen.

Det er tilladt at bruge el- og gasgrill på altanerne.

På altanerne må der ikke opsættes eller fastmonteres: paraboler, markiser, lamper, foderbrætter, eller etableres udekøkken.

Brandsikring

Hoved- og køkkentrapper er flugtveje. Trapperne skal til enhver tid være passerbare og opbevaring af personlige ejendele skal begrænses.

Branddøre skal holdes lukket.

Bestyrelsen opfordrer til, at der opsættes røgalarmer i alle lejligheder.

Cykler og barnevogne

Cykler med og uden cykelkurv. De nye cykelstativer, som er opsat i den sydligste ende af skuret, har en større afstand mellem stativerne end de gamle. Samtidig er de koniske, så cykler med forskellige dækbredder kan sidde i stativet. Cykler med kurv stilles i de nye stativer. Cykler uden kurv og børnecykler bedes benytte de gamle stativer mellem ejendommens gavl og affaldscontainer.

Ladcykler har 2 pladser ved siden af affaldscontainerne, da de spærrer for en del for andre cykler, afhængig af om det er den nye eller gamle model. Bliver der behov for mere plads til ladcykler vil solkrogen eller det modsatte hjørne mod syd kunne benyttes.

Løbehjul som benyttes bedes placeret på det hvide plankeværk rundt om affaldscontaineren. Undgå at smide løbehjul under trapper og rundt på gangene. De løbehjul som findes, vil blive placeret i cykelkælderen. Den sydligste nedgang.

Barnevogne kan opbevares under hovedtrappen. Opbevaring i porten er ikke en løsning. (grundet tyveri og adgang for renovationen)

HUSK

Undgå at benytte cyklens støtteben, det optager mere plads end nødvendigt.

Undlad at bruge cykelstativerne til opbevaring af gamle, uanvendelige cykler, legetøjscykler eller lignende, der reelt ikke benyttes.

Cykelkælderen under nr. 1 kan benyttes til cykler, barnevogne og lignende.

Cirka to gange om året rydder bestyrelsen op blandt cykler, knallerter og barnevogne, der henstår ubenyttet. Forud for oprydningen sættes opslag op.

Driftsforstyrrelser

Alle driftsforstyrrelser, herunder uregelmæssigheder ved el-, vand- og varmeforsyningen mv. skal meddeles til bestyrelsen eller administrator.

Er situationen akut, kan du kontakte de pågældende leverandører eller ejendommes faste håndværkere. Bestyrelsen orienteres efterfølgende. Er situationen ikke akut, må du ikke uden bestyrelsens godkendelse rekvirere håndværkere på ejerforeningens regning. Der henvises i øvrigt til ejerforeningens vedtægter om vedligeholdelse og forandringer i boligen.

Bestyrelsen og Ista skal informeres om udskiftning eller nedtagning af radiatorer i de enkelte lejligheder, da det kan påvirke forsyning til øvrige lejligheder.

Døre og vinduer

Alle døre til opgange samt porten skal være aflåst. Hold øje med at yderdøre smækker efter dig, og husk at låse bagtrapper.

Lad ikke trappevinduer stå åbne i længere tid. Hvis du har åbnet et vindue, er det dit ansvar også at lukke det igen.

Fælles vinduer og døre bliver vedligeholdt af ejerforeningen, mens både ud- og indvendig vedligeholdelse af hver enkelt lejligheds vinduer, herunder maling og udskiftning af vinduesrammer og karme, påhviler den enkelte ejer efter bestyrelsens godkendelse af det planlagte arbejde.

 

Sted

Farve

Maling

Stueplan

Københavnergrøn, RAL 6009

B&J, vandig vinduesmaling (glans 30)

1. sal og op

Brun Dodenkop RAL 8016

Tilpasses tidligere bemaling

Elinstallationer

Fejl og mangler i boligens elinstallationer øger risikoen for brand markant. De hyppigste årsager til brandkilder er installationer, hvor man har brugt forkerte eller mangelfulde kabler, f.eks. kabler, som ikke er ordentligt isolerede, eller ikke kan tåle den spænding, der løber i kablet. Gamle mørnede stofledninger, hvor isoleringen er brudt, lampeudtag i loftet uden afdækning, som trækker støv eller spindelvæv op i udtaget, eller stikkontakter, hvor der kan trænge fugt ind, er også hyppige brandkilder.

Du tester din HFI/HPFI-afbryder ved at trykke på prøveknappen på anlægget, hvorefter relæet skal slå fra. Har du sikringer, som ofte springer, eller en fejlstrømsafbryder, der ofte kobler fra, bør du kontakte en autoriseret elinstallatør, som kan kontrollere installationerne.

Facader

Den enkelte ejer må ikke foretage nogen form for ændringer af ejendommens facade, herunder vinduer, altaner mm. og der må ikke opsættes eller fastmonteres parabolantenner, lamper, altanvarmere, markiser eller lignende på ydre vægge og altaner uden bestyrelsens godkendelse.

Fester

Festlige sammenkomster med høj musik er naturligvis i orden, så længe det ikke overdrives og går ud over det gode naboskab. Det er en god idé at sætte et opslag op på opslagstavlerne ca. en uge før festen.

Støjende adfærd bør begrænses efter kl. 23. Ved fester og lignende bør du sikre dig dine naboers indforståelse og endvidere udvise særlige hensyn efter kl. 23. (se punktet Ro)

Fællesarealer

Vi skal bruge penge på mange ting for at vedligeholde ejendommen. Vi er vores egne viceværter, og derfor er det vigtigt, at vi alle er opmærksomme på at passe på og holde øje med ting, som vi skal have gjort noget ved hurtigt. Den hurtige indsats er ofte det, som kan spare os for yderligere udgifter senere.

Du må frit benytte bænke, borde og græsarealer i gården. Pas på vores grønne områder, så vi alle kan have glæde af dem. Vi har ingen havemand, så derfor er havearbejde også en fælles opgave. Brug derfor gerne lidt tid på at hive ukrudt op og slå græsset. Affald og andet må ikke efterlades. Ryd op efter dig (og dine børn) – der er andre, som også gerne vil benytte gården.

Der må ikke tegnes eller males på fliser, murværk eller andre af ejendommens bestanddele.

Efterlad ikke ting i porten og indgangspartier. Motorcykler, scootere og knallerter har ikke adgang til gården med mindre særlige forhold taler for det – kontakt bestyrelsen for godkendelse.

For at undgå rotter må der ikke fodres fugle, tilløbende katte eller andre dyr på udendørsarealerne. Rotter anmeldes til kommunen, og bestyrelsen orienteres.

Der må ikke antændes fyrværkeri på ejendommens arealer.

Kun gas- og el-grill må benyttes i den halvdel af haven der vender mod Frederiksberg Alle på grund af lugtgener.

Glas- og sanitetsforsikring

Alle ruder i ejendommen er dækket af ejendommens glasforsikring. Derfor skal ituslåede ruder – både i lejligheder, opgange og fællesrum – anmeldes til administrator, hvorefter ejerforeningen vil foretage det fornødne.

Der er ikke via ejerforeningen tegnet kollektiv sanitetsforsikring.

Husdyr

Ejerforeningen skal godkende husdyrhold i lejligheder. Dog er mindre husdyr (hund, kat og andre almindelige husdyr) tilladt uden godkendelse, hvis det ikke er til gene for øvrige beboere.

Bestyrelsen kan forlange et husdyr fjernet fra en lejlighed og fra ejerforeningens område, hvis ejeren gentagne gange ikke efterlever berettigede klager fremsat af administrator eller bestyrelsen på grund af husdyr.

Bortskaffelse af hundes efterladenskaber på fællesarealer er den enkelte ejers ansvar.

Kommunikation og information

Al kommunikation mellem ejerforeningen og ejerne, herunder indkaldelse til generalforsamling, fremsendelse af fuldmagter og forslag, udsendelse af referater og påkrav, kan ske digitalt ved e-mail eller andet almindeligt anerkendt elektronisk medie.

Ejerne har pligt til at orientere ejerforeningens bestyrelse eller administrator om den elektroniske adresse, der kan bruges til kommunikation med ejeren. Ved ændringer i ejerens elektroniske adresse har ejeren pligt til at orientere ejerforeningens bestyrelse eller en eventuel administrator herom. I modsat fald anses indkaldelser mv., som er sendt til den senest oplyste adresse, for at være kommet frem.

Adgang til Ejerforeningens hjemmeside i henhold til persondataforordningens.

Ejere, som er fritaget fra modtagelse af digital post fra det offentlige, kan mod fremvisning af dokumentation herfor, blive fritaget for den elektronisk kommunikationsform. Ejere, der har behov for en papirudskrift af meddelelser fra bestyrelsen kan rekvirere en sådan hos bestyrelsen eller administrator mod betaling af et nærmere fastsat, rimeligt gebyr.

På hver hovedtrappe er der en opslagstavle, som kan benyttes af bestyrelsen og alle beboere til information.

Alle (os selv og alle andre) bør undlade at opsætte meddelelser på døre og lignende.

Klager

Hvis du vil klage over en anden beboer, bør du forinden tale med vedkommende om, hvad du oplever, og hvordan det generer.

Det er bestyrelsen, som behandler klager over beboere, som ikke overholder husordenen. Bestyrelsen vil ved behandling af klager kontakte ejeren af boligen, da denne har ansvaret for husstanden, lejere og de personer, som er på besøg.

Nøgler og skiltning

Nøgler til ejerlejligheden og postkasse er ejers eget ansvar og opgave at anskaffe. Den enkelte ejer er ansvarlig for at postkassen er i brugbar stand og tømmes.

Nøgle til porten, hoved- og køkkentrapper er den samme, og bestyrelsen anviser leverandør, således at den nye ejer kan skaffe sig egne nøgler ud fra en masternøgle.

I forbindelse med ind- og udflytning skal navneskiltet på dørtelefonen og postkassen skiftes. Kontakt bestyrelsen for udskiftning af navneskilt.

Opgange, kældre og lofter

Trapperne skal til enhver tid være passerbare og opbevaring af personlige ejendele skal begrænses Der må ikke placeres private genstande på fællesarealer i kældre og på loftet – det er flugtveje og skal derfor holdes frie (se afsnittet om brandsikring).

Tørreloftet kan frit anvendes på eget ansvar. Du bør sikre dig, at der altid er fri passage mellem køkkentrapperne.

Der skal udvises stor forsigtig ved transport med møbler, hvidevarer og andre genstande, der kan forvolde skade på opgange og trappevægge.

Privatlivspolitik

Bestyrelsen udarbejder en privatlivspolitik for ejerforeningen.

Pulterrum

Bestyrelsen tildeler et pulterrum til hver enkelt ejerlejlighed – enten på loftet eller i kælderen.

Alle pulterrum kan bruges til opbevaring af personlige ejendele og skal altid holdes aflåst.

Der må ikke foretages ændringer af pulterrum, indretninger af rum eller installationer, herunder etablering af elektricitet, udskiftning af døre og vinduer, røromlægninger eller ilægning af gulve.

Pulterrum må ikke bebos eller benyttes til overnatning.

Tæpper, aviser og andet der kan opsamle som kan opsamle fugt og dermed være medvirkende til udvikling af svampe- og rådskader på ejendommen, skal opbevares i plastkasser.

Ved fraflytning skal pulterrummet tømmes.

Rengøring

Der bliver foretaget regelmæssig trappevask på hoved- og køkkentrapper. En nærmere beskrivelse af den regelmæssige trappevask fremgår af opslagstavlerne.

Sviner du trappe og opgange til, f.eks, i forbindelse med håndværksarbejde, bortskaffelse af juletræ eller flytning, skal du selv sørge for fornøden rengøring umiddelbart efter. Ved længevarende håndværksarbejde skal rengøring ske løbende. Trapper og opgange kan i den forbindelse om fornødent afdækkes.

Ro

Der er ganske lydt i vores ejendom. Vær derfor opmærksom på, at du relativt nemt kommer til at forstyrre dine naboer. Du bør begrænse støjgener i ejendommen mest muligt.

Brug af tv, radio, musikanlæg, musikinstrumenter, maskiner mv. skal ske under hensyntagen til naboerne.

Støjende adfærd bør begrænses efter kl. 23. Ved fester og lignende bør du sikre dig dine naboers indforståelse og endvidere udvise særlige hensyn efter kl. 23 (se også afsnittet om ”Fester”).

Vaskemaskiner og tørretumblere bør så vidt muligt ikke bruges mellem kl. 23 og 8.

Brug af boremaskiner, slibemaskiner og andet støjende værktøj må kun finde sted på hverdage mellem 8 og 18, i weekenden og på helligdage mellem 10 og 16. Det er en god idé at sætte et opslag op på opslagstavlerne ca. en uge før, du påbegynder større byggearbejder.

Professionel musikudøvelse må kun finde sted med accept fra berørte ejere og efter bestyrelsens godkendelse. (se punktet fester)

Rygning

Det er ikke tilladt at ryge på ejendommens fællesarealer indendørs – det være sig i opgange, kældre, loft samt eget pulterrum.

Rygning på altaner, for åbne vinduer og i gården bør begrænses.

Cigaretskod må ikke smides på fællesarealer.

Sikring af ejendommen

For at forhindre tyverier og skader opfordres alle derfor til at sørge for, at samtlige døre til opgange, porten, kældre- og loftrum altid holdes aflåst.

Har du brug for at slå låsen fra eller sætte døren på krog et øjeblik, så har du også ansvaret for at slå låsen til/smække døren igen umiddelbart efter.

Luk aldrig nogen, som du ikke kender, ind i opgangen. Tyve kan også udgive sig for at være ”reklamer”.

Reagér, hvis du bliver opmærksom på forhold, der ikke er, som de bør være. Der kan være tale om:

  • Belysning, der ikke virker
  • Låse eller dørpumper, der ikke fungerer
  • Regnvand på lofter og i kældre
  • Vandskader på rørinstallationer, afløb og kloakker
  • Lys på lofter, kældre og i opgangene, som ikke går ud, som det plejer
  • Ruder og mindre ting, der er gået i stykker, fx dørlåse, el-kontakter, vandhaner og bygningskonstruktioner
  • Akutte brud på installationer
  • Røgalarmer, der løber tør for batteri

I forbindelse med væsentlige ombygningsarbejder i lejlighederne skal du være opmærksom på, at byggeprojektet skal anmeldes til ejendommens forsikringsselskab, inden det igangsættes.

Lukning af vand- og/eller el skal ske med minimum 1 uges varsel med angivelse af dato og tidsrum.

Ifølge forsikringsbestemmelserne er der ikke dækning ved skader, der skyldes projekteringsfejl, fejlkonstruktion, materialefejl og forkert udførelse. Hvis du er i tvivl om arbejdet er omfattet af anmeldelsespligten, kan du henvende dig til bestyrelsen eller administrator.

Skiltning

Al ny skiltning, belysning, reklamering og lignende på ejendommens facade samt ændringer af samme skal inden udførelsen godkendes af bestyrelsen. Alle forslag til facadeændringer skal desuden godkendes af Frederiksberg kommune. Forslaget skal ledsages af bestyrelsens udtalelse.

Kortvarig og lejlighedsvis skiltning på udstillingsvinduer, f.eks. i forbindelse med udsalg og lignende, kræver bestyrelsens godkendelse.

Skiltning, belysning mv. skal som hovedregel passe til ejendommens facadeudtryk, stil og farve. Skiltning skal placeres i vinduespartier og/eller døre. Skiltning må ikke være sammenhængende over flere lejemål. Al skiltning skal anbringes på forretningens hovedfacade i forbindelse med døre og vinduer og må kun dække en begrænset del af vindues- og dørarealer under hensyn til at ejendommens facadeudtryk bevares. Skiltningen skal fortrinsvis være i hvid farve – væsentlige afvigelser skal godkendes af bestyrelsen.

Belysning af skilte må ikke blænde trafikanter eller genere nærtboende. Der må ikke anvendes armaturkasser/lyskasser til facadeskiltning.

Snerydning

Ejerforeningen har indgået aftale om snerydning med ekstern samarbejdspartner.

Tyverisikring

Etableres der tyverisikring i lejlighederne, skal dette ske uden at ændre på fællesarealer. Ligeledes for udstillingsvinduer skal tyverisikringen ske i lighed med skiltning og respektere facadens udseende.

Opsætning af gitter monteret på facademur er ikke tilladt, ligesom foranstaltninger, der medfører hel eller delvis blænding af vinduer efter lukketid ikke er tilladt. Hvis specifikke forretningsområder kræver noget sådant, skal det godkendes af bestyrelsen. Vinduespartier skal både i og uden for normal åbningstid fremtræde ”levende”

Vand

Vand er en knap og kostbar ressource - en ven og en fjende.

  • Utætte pakninger i dine installationer, f.eks. løber vandet i toilettet i din lejlighed?
  • Utætte rør på fællesarealer
  • Kloak- og regnvand ledes korrekt ud i de dertil egnede afløb
  • Alle vinduer er tætte, også i kælder og på loft
  • Vær specielt opmærksom på læk og rust fra radiatorer

Bestyrelsen gør, hvad den kan, men tidlig varsling er vigtig. Derfor må du gerne varsle bestyrelsen, når du ser noget uregelmæssigt på fællesarealer, og tage hurtigt affære, hvis det er hos dig selv.

Husorden er Vedtaget den 30. marts 2021 af ejerforeningens bestyrelse.

Husorden forelægges på ordinær generalforsamling 31. maj 2021.

Privatlivspolitik for EjerforeningenFrederiksberg Allé 45 / Henrik Ibsens Vej 1Dataansvarlig

Dato for seneste ændring i privatlivspolitikken: 16. marts 2020.

Ejerforeningen Frederiksberg alle 45 / Henrik Ibsens Vej 1 er dataansvarlige

Ejerforeningen behandler personoplysninger og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik, der kort fortæller dig, hvordan vi behandler dine personoplysninger til sikring af en fair og gennemsigtig behandling.

Gennemgående for vores databehandling er, at vi kun behandler personoplysninger til bestemte formål og ud fra berettigede (legitime) interesser. Vi behandler kun personoplysninger, der er relevante og nødvendige til opfyldelse af de angivne formål, og vi sletter dine oplysninger, når de ikke længere er nødvendige.

Kontaktoplysninger på den dataansvarlige

Ejerforeningen dataansvarlig, og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Kontaktoplysninger:         Ejerforeningen Frederiksberg Alle 45 / Henrik Ibsens Vej 1

                                            c/o Blomfelt Administration ApS

Adresse:                             Tømmerupvej 75 2770 Kastrup

CVR:                                   33845553

Tlf.:                                     +45 7020 9120

E-mail:                                info@blomfelt.dk

Website:                             www.frederiksbergalle45.dk

Behandling af personoplysninger

Ejerforeningen behandler personoplysninger om:

  1. ejerforeningens medlemmer

almindelige personoplysninger (navn, adresse-, telefonnummer, e-mailadresse, bankkontonummer.

personoplysninger, der er tillagt en højere grad af beskyttelse (personnummer)

  1. lejere og fremlejere

almindelige personoplysninger (navn, adresse-, telefonnummer, e-mailadresse, bankkontonummer

personoplysninger, der er tillagt en højere grad af beskyttelse (personnummer)

  1. administrator, forsyningsvirksomheder, håndværker og andre leverandører

almindelige personoplysninger (navn, adresse-, telefonnummer, e-mailadresse, bankkontonummer

personoplysninger, der er tillagt en højere grad af beskyttelse (personnummer)

Her indsamler vi oplysninger fra

Normalt får Ejerforeningen oplysningerne fra ejerforeningens medlemmer. I nogle tilfælde indhentes/modtages oplysningerne fra andre kilder så som, sælger af lejlighed, mægler, udlejer, offentlige myndigheder, f.eks. ved tinglysning

Ejerforeningens formål med behandling af dine personoplysninger

Ejerforeningen behandler dine personoplysninger til bestemte formål, når der er en lovlig grund:

  • foreningens berettigede (legitime) interesser i at behandle dine oplysninger (interesse-afvejningsreglen)
  • at det er nødvendigt for at opfylde en kontrakt/ aftale med dig
  • behandling efter samtykke
  • behandling efter lovkrav fx:
    • BBR-loven
    • Ejerlejlighedsloven
    • Forældelsesloven
    • Hegnsloven
    • Jordforureningsloven
    • Obligatorisk byggeskadeforsikring
    • OIS-bekendtgørelsen
    • Regnskabsloven
    • Vurdering af fast ejendom

Formål med behandlingen i forhold til:

  1. ejerforeningens medlemmer:
  • ejerforeningen drift og medlemshåndtering, herunder opkrævning af ejer- og boligafgift samt daglig drift og håndtering af foreningen
  • sikre bevaring kulturelle og historiske oplysning om ejendommen og ejerforeningen gennem bevaring af skriftlig og billedmæssig dokumentation.
  1. lejere og fremlejere:
  • håndtering af leje- eller fremlejeforhold, herunder opkrævning af husleje samt daglig drift og håndtering af foreningen
  • sikre bevaring kulturelle og historiske oplysning om ejendommen og ejerforeningen gennem bevaring af skriftlig og billedmæssig dokumentation
  1. administrator, forsyningsvirksomheder, håndværker og andre leverandører:
  • understøtte driften af ejerforening, og medlemshåndtering, herunder opkrævning af ejer- og boligafgift samt daglig drift og håndtering af foreningen
  • opfyldelse af lovkrav, kontraktmæssige forhold
  • udbetaling af godtgørelser, refusioner og lignende
  • sikre bevaring kulturelle og historiske oplysning om ejendommen og ejerforeningen gennem bevaring af skriftlig og billedmæssig dokumentation.

Ejerforeningen behandler kun personoplysninger ud fra legitime interesser

I det omfang vi behandler dine medlemsoplysninger på baggrund af interesseafvejningsreglen, vil denne behandling udelukkende være motiveret af berettigede (legitime) interesser som:

  • ejerforeningens bestyrelses varetagelse af deres lov- og vedtægtsbestemte opgaver i forhold ejendommens drift.
  • håndtering af medlemsrettigheder i henhold til vedtægterne, husorden m.v., herunder i forhold til generalforsamlinger
  • administrators opfyldelse af medlemspligter, herunder opkrævning og betaling til forsyningsselskaber, håndværkere og andre leverandører.
  • afholdelse af sociale arrangementer samt andre aktiviteter
  • brug af situationsbilleder taget i foreningen, der viser en konkret aktivitet eller situation i foreningen
  • videregivelse af personoplysninger til administrator og revisor samt håndværkere m.v.
  • af praktiske og administrative hensyn samt med henblik på forældelsesreglerne opbevarer vi dine oplysninger også i en periode efter din udtræden af foreningen

Samtykke

Oftest vil behandling af personoplysninger basere sig på et andet lovligt grundlag end samtykke. Ejerforeningen indhenter derfor kun dit samtykke, når det i sjældne tilfælde er nødvendigt for at behandle dine personoplysninger til et eller flere af de formål, der er beskrevet ovenfor.

Hvis vi indhenter samtykke, er det frivilligt, om du vil give samtykket, og du kan til enhver tid trække samtykket tilbage ved at give os besked herom.

Videregivelse af dine personoplysninger

I forbindelse med drift og administration af foreningen sker der videregivelse af oplysninger til myndigheder, ejendomsadministrator, revisor, leverandører, mæglere og håndværkere.

Vi videregiver ikke personoplysninger til firmaer til markedsføringsbrug uden dit samtykke.

Opbevaring og sletning af dine personoplysninger

Vi har forskellige behandlingsformål og opbevaringsperioder afhængigt af, om vi behandler dine personoplysninger som medlem af foreningen, som lejer- eller som fremlejer.

  1. medlem af foreningen:

vi opbevarer dine personoplysninger i en periode fra medlemskabets ophør til 5 år efter udløbet af det regnskabsår, hvor du er udtrådt af foreningen.

personoplysninger der indgår i materiale der beskriver ejendommen og foreningens historie slettes ikke.

  1. lejer- eller fremlejer:

vi opbevarer dine personoplysninger i en periode fra medlemskabets ophør til 5 år efter udløbet af det regnskabsår, hvor dit leje- eller fremlejeforhold ophørte.

personoplysninger der indgår i materiale der beskriver ejendommen og foreningens historie slettes ikke.

  1. administrator, forsyningsvirksomheder, håndværker og andre leverandører:

ejerforeningen opbevarer personoplysninger i en periode i 5 år fra ophøret af et kontrakt- eller aftaleforhold, eller længere hvor der efter lovgivning kræves.

Dine rettigheder

Du har en række særlige rettigheder, når vi behandler personoplysninger om dig:

  • retten til at blive oplyst om behandlingen af data
  • retten til indsigt i egne personoplysninger
  • retten til berigtigelse
  • retten til sletning
  • retten til begrænsning af behandling
  • retten til dataportabilitet (udlevering af data i et almindeligt anvendt format)
  • retten til indsigelse.

Du kan gøre brug af dine rettigheder, herunder gøre indsigelse mod vores behandling, ved at henvende dig til os. Vores kontaktoplysninger finder du øverst.

Hvis du f.eks. henvender dig med en anmodning om at få rettet eller slettet dine personoplysninger, undersøger vi, om betingelserne er opfyldt, og gennemfører i så fald ændringer eller sletning så hurtigt som muligt.

Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet.

Revidering af privatlivspolitikken

Vi forbeholder os retten til at ændre i denne privatlivspolitik fra tid til anden. Ved ændringer vil datoen øverst i privatlivspolitikken blive ændret. Den til enhver tid gældende privatlivspolitik vil være tilgængelig på vores websted.

 

Privatlivspolitikken er gældende fra 16.03.2020.

 


Sted

Farve

Maling

Stueplan

Københavnergrøn,

RAL 6009

B&J, vandig vinduesmaling (glans 30)

1. sal og op

Brun Dodenkop,

RAL 8016 T

Tilpasses tidligere bemaling

Sted

Farve

Maling

Stueplan

Københavnergrøn,

RAL 6009

B&J, vandig vinduesmaling (glans 30)

1. sal og op

Brun Dodenkop,

RAL 8016 T

Tilpasses tidligere bemaling